Yayınlanma:

BAŞKAN SIBIÇ; ATAMIZIN BÜSTÜ HAK ETTİĞİ YERE GELECEK.

Bulancak Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı hak ettiği yere getiriliyor.

Bu konuda 24 Nisan 2024 Çarşamba günü Belediye Binasının giriş kapısının doğu tarafında çalışmaların başladığı objektiflerimize böyle yansıdı.

Anıtın hemen altında yazılı olan “AFYONKARAHİSAR VE DUMLUPINAR’DA SİZİN UŞAKLAR DA VARDI…”sözlerinin de aynı şekilde yerleştirileceği Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç’ın balkon konuşmasında dile getirmişti.

Bulancak ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan tarihi anıt, yeni bir döneme hazırlanmak üzere eski yerinden taşınıyor. Taşıma çalışmaları bugün başladı. Ayrıca, anıtın önünde bulunan “AFYONKARAHİSAR VE DUMLUPINAR’DA SİZİN UŞAKLAR DA VARDI…”yazısının da aynı şekilde yeni konumuna yerleştirileceği ifade edildi.

Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, Belediye Balkonunda mazbatasını alarak yaptığı ilk konuşmada Cumhuriyet Meydanı’ndaki anıtın taşınmasının, meydanın daha işlevsel hale getirilmesi ve tarihi dokunun korunması amacıyla gerçekleştireceklerini söylemişti. Edinilen bilgiye göre Sıbıç, “Bu çalışma ile meydanın estetik ve fonksiyonel açıdan daha çağdaş bir görünüme kavuşmasını hedefliyoruz. Aynı zamanda, tarihi anıtın daha iyi korunması ve ziyaretçilere daha uygun bir ortam sunulması için taşıma işlemine başladık.” dediği öğrenildi.

Taşıma işlemi sırasında gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını vurgulayan yetkililer, anıtın hassas bir şekilde yeni konumuna taşınacağını belirtti. Ayrıca, “AFYONKARAHİSAR VE DUMLUPINAR’DA SİZİN UŞAKLAR DA VARDI…” yazısının da aynı titizlikle yeni yerine taşınacağı ifade edildi. Bu çalışma vesilesi ile Atatürk Büstünün bakımı da yapılarak sunulacağı öğrenildi.

 

 

 

 

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.