Yayınlanma:

EĞİTİMDE UYUM HAFTASI’NDA BÜYÜK UYUMSUZLUK

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı 12 Eylül 2022 Pazartesi başlıyor. Ancak Giresun Bulancak ilçesinde özel kolej ders zili çalmasına kısa bir süre kala kapanması erken kayıt yaptıran veliler ve çocukların durumu ne olacak dedirtti.

Giresun Bulancak’ta eğitim öğretim yılının açılmasına günler kala özel kolej kapanma kararı aldı. Bu durum, veliler ve öğrenciler için büyük sıkıntıya neden oldu.

Öte yandan kapanan özel kolej için Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin devlet okullarına nakli için acil olarak toplandığı ve öğrencilerin nâkili için çalışma başlattığı öğrenildi.

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı 12 Eylül 2022 Pazartesi başlıyor. Ancak Giresun Bulancak ilçesinde özel kolej ders zili çalmasına kısa bir süre kala kapanması erken kayıt yaptıran veliler ve çocukların durumu ne olacak dedirtti.

 

Kapısına kilit vuran okulların yönetimleri kapanma konusunda kiraların aylık olarak çok yüksek olduğunu ve bu rakamı ödeyemeyeceklerini söylediler.

bulancakhaber.net Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar, Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yaptığı bilgilendirme de çözüm için devrede olduklarını belirtti. Öğrencilerin puanlarına göre bölge deki Liselere yerleştireceklerini söylediler.

 

 

 

Yaşar, puanları tutmayan öğrencilerin durumu ne olacak sorusuna ise, yetkililerce bu konu hakkında müfettişlerin göreve başladığını belirterek nkil komisyonu kurulacağını ve öğrencilerimizin mağdur olmaması için  “Öğrencilerimizin okullara yerleştirilmesi çalışmasını yürütüyoruz. İşin maddi boyutunda da okul veli sözleşmesi öğrenci kayıt sözleşmesine göre hareket edilmesi gerekiyor. O sözleşme hükümlerine göre velilerimiz haklarını arayabilir.”  dedi.

2018 eğitim-öğretim yılında Bulancak’ta faaliyete başlayan Özel Kolej idarecileri okul binasının kiralık olduğunu, yüksek zamlar yapan mülk sahipleriyle sıkıntı yaşamaya başladıklarını ve yüksek fiyat nedeni ile kendilerinin de mağdur olduklarını belirtiler.

 

Öte yandan, bu konuda önümüzde ki günlerde mağdur olan veliler tarafından seslerinin yükseleceği görüldü.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.