Yayınlanma:

ELİFSU’NUN OKULA GİDEBİLMESİ İÇİN ASANSÖR ŞART

“Yardımsever bir iş insanı bana sahip çıkar ve asansörü yaptırırsa, Allah onu cennetlik yapar.”

Giresun’un Bulancak ilçesi, Sanayii Mahallesi’nde İstiklal İlkokulu yakınında, Yılmaz Sokak’ta yaşayan 10 yaşındaki Elifsu Arslan, doğuştan engelli olmasına rağmen okuma tutkusuyla tüm engelleri aşmaya çalışıyor.

Elifsu, 3. sınıfa geçmesine rağmen okulda asansör olmaması nedeniyle okula gidemiyor. Doğuştan sağ eli ve sağ ayağı olmayan Elifsu’nun, epilepsi gibi başka sağlık sorunları da bulunuyor. Bu zorluklara rağmen öğrenmeye hevesli olan Elifsu, evinde özel ders alıyor.

Ev hanımı olan Elifsu’nun annesi Naciye Arslan, İstiklal İlkokulu’na ikinci kata kadar asansör yapılması için başvuru yaptığını ancak herhangi bir sonuç alamadıklarını belirtti.

Naciye Arslan, “Kızım için engelli asansörü yapılırsa günlük yaşantısı kolaylaşacak. Kızım da burada diğer arkadaşları gibi 8 yıl okumuş olacak” dedi.

Elifsu ise, “Yardımsever bir iş insanı bana sahip çıkar ve asansörü yaptırırsa Allah onu cennetlik yapar. Okulda asansör olursa, okulum ve arkadaşlarım sayesinde yaşama azmine sahip olurum” diyerek duygularını ifade etti.

Elifsu’nun diğer öğrencilerle birlikte engelsiz bir eğitim alabilmesi için okula acilen bir asansör yapılması bekleniyor.

Öte yandan, Bulancak Haber Spor yorumcusu ve Muhabiri Yunus Akdaş’ın yeğeni Elifsu, Bulancak Engelliler Derneği’nde yapılan etkinlikte coşkulu ve eğlenceli görüntüleriyle objektiflere böyle yansıdı.

 

 

https://web.whatsapp.com/

 

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.