Yayınlanma:

GİRESUN SAHİPSİZ VE KADERİNE TERK EDİLMİŞ BİR ŞEHİR

 Yanıbaşındaki şehirler büyürken şehrimizdeki siyasi iktidar temsilcilerinin ve yönetenlerin beceriksizliği şehrimizi her geçen gün geriye götürmekte bu durumu üzülerek, çaresizce seyretmekteyiz.

Karadeniz’in en önemli ticaret ve turizm merkezi olmak amacıyla son iki yıldır hızlı bir atılım sergileyen komşumuz Ordu, deniz turizmi ve taşımacılığında çıtayı yükseltti. Ordu, bir kaç gün önce şehrimize fark attığını göstermiştir.

Ordu Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları ile kapasitesi arttırılan, ulusal ve uluslararası yeterliliğe ulaşan Ünye Limanı vasıtasıyla , Eylül ayında Rusya ile Ro-Ro seferlerinin başlamasıyla birlikte uluslararası deniz taşımacılığına adım atan Ordu, bu kez dünya deniz turizminin en önemli alanlarından biri olan kruvaziyer turizmine ev sahipliği yapıyor.

Kruvaziyer gemi, üzerinde birçok konaklama, yemek, eğlence seçenekleri bulunan; yüksek hizmet standartlarına sahip; programlanmış belirli rotalarda turistik amaçlı olarak çalışan yolcu gemileridir. Yüzlerce yolcu ile gelen Astoria Grande adlı kruvaziyer gemisi bir kaç gün önce Ordu’nun Ünye Limanı’na demir atmıştır.

Bundan sonra Ünye Limanı hem bir kültür hareketi hem turizm hem bir ticari hareket hem de aynı zaman da tüm güzelliklerini dünyaya tanıtmak için güzel bir liman olacaktır.

Komşumuz Ordu çok güzel bir turizm hareketi başlatırken biz yine sadece hiç bir yatırım yapmadan lafla şehrimizde turizmi geliştireceğiz diyerek güzelim limanımıza bir süre önce yıkılan silolar tekrar inşa ediyoruz. Tekrar yapacaktınız niye yıktınız ? Yıktınız şimdi niye yapıyorsunuz? Kimi kandırıyorsunuz?

Ordu Ünye Limanına Ro-Ro seferi ve turistik amaçlı yolcu gemisi durağı, Giresun Limanına Silolar. Ordu yapar,Giresun bakar. İşte siyasi iktidarın bize reva gördüğü bu.

Ordu Çevre Yolunun yapılıp Giresun Çevre Yolunun yapılmaması ileOrdu Fidangör Caddesi ile Giresun Yeniyol arasındaki trafik farkı.

İşte iki şehrin yönetenleri arasındaki mantalite farkı, çap farkı, öngörü farkı. Vah Giresun’um vah…

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.