2. ORGANİZE SANAYİ GİRESUN’UN KALESİ

” OSB’ MİZDE Kİ 19 FABRİKADA 2.500 KİŞİ ÇALIŞIYOR.100 ÜLKEYE İHRACAT YAPILIYOR.
25 FABRİKA DA İNŞA HALİNDE, BİTTİĞİNDE İSTİHDAM 6 BİNLERE ÇIKACAK.”

2. ORGANİZE SANAYİ GİRESUN’UN KALESİ
Yayınlanma: Güncelleme: 383 views

Basınla buluşan 2.OSB Müdürü Yılmaz ve Bulancak TSO Başkanı Fatoğlu, yatırım ve istihdamla ilgili gurur duyulacak çarpıcı bilgiler verdiler.

” OSB’ MİZDE Kİ 19 FABRİKADA 2.500 KİŞİ ÇALIŞIYOR.100 ÜLKEYE İHRACAT YAPILIYOR.

25 FABRİKA DA İNŞA HALİNDE, BİTTİĞİNDE İSTİHDAM 6 BİNLERE ÇIKACAK.”

 

 

 

Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü İnşaat Mühendisi Mete Bahadır Yılmaz, projesi 2012 yılında onaylanan 2. OSB’nin kamulaştırma ve alt yapı yatırımlarının tamamlanmasının ardından 2018 yılında faaliyet göstermeye başladığını söyledi.

 

Bulancak TSO Başkanı Ali Fatoğlu ile birlikte gazetecilere OSB’yi tanıtım gezisi düzenleyen Yılmaz, 19 firmanın üretim yaptığı 2. Organize Sanayi Bölgesinde yaklaşık 2 bin 500 kişinin istihdam edildiğini, inşaat çalışmaları devam eden 25 fabrikanın tamamlanmasının ardından istihdam sayısının yaklaşık 6 binlere çıkacağını ifade etti.

 

 

Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesi’nden dünyanın yaklaşık 100 ülkesine ihracat gerçekleştirildiğini açıklayan Mete Bahadır Yılmaz, 2019 yılında yapılan müracaat sonrasında enerji dağıtım lisansı alan firmaların elektriği daha uygun fiyatla kullandığını, yapılması planlanan mesleki eğitim merkeziyle kendi ara eleman ihtiyacını kendisinin karşılayacağı bir yapı oluşturulacağını anlattı.

 

Yılmaz, “Giresun 2.Organize Sanayi Bölgemiz ile üretim ve istihdam üssü olma yolunda hızla ilerliyoruz. Devletimizin tüm imkânlarıyla çok ciddi yatırımlar yaparak 2. OSB’yi hayata geçirdik. Uzun bir kamulaştırma ve alt yapı tamamlama sürecimiz oldu ve bunun ardından şu anda 19 firmamız faaliyetlerine devam ediyor. İnşaat çalışmaları devam eden firmalarımızın da inşaatlarını tamamlamalarının ardından 46 fabrikamız ve yaklaşık 6 bin istihdamla bölgenin gücüne güç katacak bir projeyi tamamlamış olacağız.” dedi.

 

 

Açıklamasında, Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırımların sektörel dağılımlarına da değinen Yılmaz,” Yatırımların yüzde 32’lik kısmını makine-savunma sanayi oluşturuyor. Bunun ardından fındık entegre, tekstil, enerji mobilya ve alüminyum işleme tesislerimiz geliyor. Bu projenin şehrimize kazandırılmasında başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, her zaman yanımızda olan hemşerimiz AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli ve milletvekillerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve 2.OSB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Fatoğlu da, 2.OSB projesine başlarken Türkiye’nin birçok ilindeki OSB’leri ziyaret ettiklerini ve buralarda yapılan hataları yapmamaya gayret gösterdiklerini belirterek, “Bizim için en önemli şey bölgenin istihdam seviyesini en yüksek yerlere taşımak. Biz burada şantiye kurmaya başladığımızda şantiyelere dahi elektrik veremeyecek durumdaydık. Ancak gelinen durumda yapılan büyük yatırımlarla Bulancak ve Piraziz ilçelerinin Giresun üzerindeki elektrik yükü alınarak tesislerimize elektriği verebiliyoruz. Elektrik dağıtım lisansı aldığımız için OSB’deki firmalarımıza yıllık yüzde 17-18 civarında daha uygun elektrik veriyoruz. OSB’ ye taşınan çok değerli firmalarımız da var. Onlar buraya taşınmalarının ardından mevcut işlerini 3’e katladılar. Arzumuz bölgemizde ihracat yapan firmalarımızın daha da büyümeleri ve uluslararası alanda söz sahibi olmalarıdır ” dedi.

 

 

KAYNAK :   https://www.facebook.com/profile.php?id=100013826342347

 

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.