3 ESER, BULANCAK BELEDİYE BAŞKANLARININ İHANETİDİR

ÇOCUKLARIMIZDAN ÖZÜR DİLİYORUM.

3 ESER, BULANCAK BELEDİYE BAŞKANLARININ İHANETİDİR
Yayınlanma: Güncelleme: 133 views

“İhanet etmek dilimizde hainlik yapmak, aldatmak anlamında kullanılır”

Yozlaşmış bir toplumun yolu, Bulancak’ta üç farklı Belediye Başkanları ile ekibinin idealist olmamaları ve vizyonsuzluğun eseridir.

1-BULANCAK DUBLE YOL HİKÂYESİ

MİMARI BULANCAK BELEDİYE BAŞKANI;
“ÖNER ERİŞ”

Bir zamanlar Bulancak’ın önünden geçen yol, Çin Seddi gibi yükselmiştir. Fakat bu yükselen duvarlar, kültürün değil yozlaşmanın sembolü haline gelmiştir. Bu yol yapılırken ve Türkiye’nin en uzun denize uzanan İskele unvanı da bu yol nedeni ile kaybetmiştir.

ÇOCUKLARIMIZDAN ÖZÜR DİLİYORUM.

İşte tam da bu nokta da bu yıkıma bende dâhil olmak üzere “BULANCAK İSKELESİ YIKILIRKEN” çekirdek yiyerek izledik. Gelecek nesillerimizden çocuklarımızdan özür diliyorum.

Bir zamanlar yol, insanları birleştiren bir güzergahtı. Ancak şimdi, yalnızca ticaretin ve tüketimin aracı olarak kullanılıyor. Oysa kültür, bir toplumu bir arada tutan ve ona anlam katan unsurların başında gelir. Gel gör ki, şimdilerde deniz ile aramıza giren bir set niteliğinde.

2- KÜLTÜR SİTESİ DEDİLER DÜKKÂN, DÜKKÂN SATTILAR

MİMARI BULANCAK BELEDİYE BAŞKANI;
“KADİR AYDIN”

Bulancak Kültür Sitesi Adı “KÜLTÜR SİTESİ” olsa da, içeriğinde kültür kokusu bile kalmamıştı.

Bulancak’ın kaybettiği bu kültürel miras, sadece bir yolun kenarında değil, insanların ruhunda da bir yara olarak kalmıştır.

Gelecek nesiller, sadece beton duvarlar arasında sıkışıp kalmış bir yaşamın parçası olarak virane görüntüsü ilk proje ve yapılma aşamasında ne büyük bir zenginlik kazanılacak diye sunulmuştu. Şimdi ise geçmişin zenginliklerinden bihaber slayt gösterileri ile aldatılmış, ihanete uğramış ve cadde üzerinde ki dükkânlar kişilere satılmıştır.

Bulancak şehir içinde yapılmış büyük bir ihanettir. Çünkü sunulan proje ve gösterilen slayt gösterileriyle alakası kalmamıştır.

ÇOCUKLARIMIZDAN ÖZÜR DİLİYORUM.

Bu kültür sitesi yapılırken sürekli yerel basında her ne kadar bilgi sunmuş olsak ta satışını ve proje dışında gerçekleşen rant alanına dönüşümünü engelleyemedim.

3- MÜJDE DİYEREK İLÇENİN VE BÖLGENİN STRATEJİK EN ÖNEMLİ YERİ KİŞİLERE TAHSİS EDİLDİ.

MİMARI BULANCAK BELEDİYE BAŞKANI;
“RECEP YAKAR”

Müjde diye seslendikleri en güzel yeri, Bulancak’ta oto galericilere peşkeş çekerek sunulmuştur.

Bulancak ilçemizin ve konumu itibarıyla mevcut yeterli olmayan Bölgeye hizmet sunacak şekilde Otogar yapılması gereken bu alanın bu şekilde sunulması bölgeye en büyük ihanettir. Ayrıca aynı şekilde kamu hizmeti niteliğinde çalışan kargo işletmelerinin otogar olarak tahsis edilen yerin hemen arkasına da yapılması gerekirken, bu alanı Müjde diyerek 50 kişiye dükkân yaparak ve de onlara satılarak araba satışlarının hâkim olduğu bir mekâna dönüştürülmüştür.

Bu değişimle, Bulancak sadece bir araba alışveriş merkezi haline gelmekle kalmadı, hemen yanında bulunan Giresun 2. Organize sanayisinin aynı zamanda lojistik alanını içerisinde entegre olacak Otogar ve Kargo yerine, sayılı kişilere tahsis edilmiştir.

ÇOCUKLARIMIZDAN ÖZÜR DİLİYORUM.

Yine bu alan için şahsim Mehmet yaşar olarak o dönemde Ticaret ve Sanayi Başkanı, Bulancak ilçesinin ileri gelen insanları ile duygu ve düşüncelerimizi anlatmış, haber cevirmiş olsak ta sonuçta bu ilçemiz ve bölgemizin lojistik ve stratejik alanının kurtaramamışızdır.

Son olarak; Belki de artık zaman, kaybedilen değerleri yeniden keşfetme ve onları koruma zamanıdır. Bulancak, bir zamanlar olduğu gibi kültür dolu, insanların bir araya geldiği bir merkez olabilir. Ancak bunun için, yozlaşmanın değil, kültürün duvarlarının yükseltilmesi gerekiyor.

 

GAZETECİLER; Gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini, samimiyetle yazmalıdırlar.  

                                                                                                  Mustafa Kemal ATATÜRK 1929


Gazeteci Mehmet Yaşar

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.