Yayınlanma:

BİZİ BİLEN BİLİR, BİLMEYEN DE KENDİSİ GİBİ BİLİR.

Giresun Belediye İş Sendikası şube Başkanı Halil Yeşiltepe Bulancak Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

Bulancak Atatürk Caddesi Cumhuriyet Meydanı’nda Bulancak Belediye Sendika üyelerinin katılımıyla gerçekleşen basın toplantısı interaktif yayın yapan Bulancak Haber tarafından canlı yayın yapılarak yayınlandı.

Giresun Belediye İş Sendikası şube Başkanı Halil Yeşiltepe’nin basın açıklamsını hem görsel hemde yazılı olarak siz değerli Bulancak haber takipçilerine sunuyoruz.

 

Bizi bilen bilir, bilmeyen de kendisi gibi bilir.

Hizmet-İş, belediye emekçilerinin özgür iradeleriyle yaptıkları sendika tercihini içine sindiremiyor…

 

Belediye-İş yüzü emeğe ve emekçiye dönük, hiçbir siyası partinin arka bahçesi ve tarafı olmayan, belediye işçisinin sesi ve gücüdür.

Sendikamız, örgütlenme çalışmalarıyla, imzaladığı toplu sözleşmelerle ülke çapında yüz kırk bini aşkın üyesiyle işçinin güvenini kazanmış, ülkemizin en büyük sendikalarından biridir. Üyelerimiz, dönem dönem işveren destekli yandaş sendikaların baskı ve tehditleriyle sendikamızdan istifa etmek zorunda kalsa da, özgürlükçü yönetimlerin iktidara geldiği, işçilerin özgürce sendikasını seçebildiği işyerlerinde yuvaları Belediye-İş’e geri dönmüşlerdir.

Bulancak Belediyesinde yaşanan budur.

Önceki dönemde Bulancak Belediyesi yönetimi üyelerimizi, baskı ve tehditle sendikamızdan istifa ettirip Hizmet-İş’e üye olmaya zorlamıştı. Bu bir iddia değil, gerçektir. Bu baskılara başta Bulancak Belediyesi emekçileri olmak üzere, Giresun hatta tüm Türkiye şahittir.

Bulancak Belediyesinde 31 Mart sonrası seçilen yeni yönetimin Anayasaya, yasalara, sendika seçme hakkına saygı gösteren yönetimi sayesinde belediye emekçileri uzun bir aradan sonra ilk kez, işveren baskısı ve yönlendirmesi olmadan Anayasal haklarını özgürce kullanarak sendikalarını seçtiler.

Yıllardır iktidar ve işveren desteğiyle, baskıyla, tehditle üye kaydetmeye alışmış olan sendikal özgürlükleri hazmedemeyen Hak-İş/Hizmet-İş Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişinin aksi yöndeki tutanağına rağmen, dönüp aynaya bakmak yerine hadsizce,  asılsız iddialarla sendikamızı ve belediye yönetimini karalıyor.

Belediye-İş yıllardır “emekçilerin özgürce  sendikalarını seçmeleri için tüm Türkiye’de işyerine sandık koyalım, işçi özgürce sendikasını seçsin, kim hormonlu büyümüş ortaya çıksın” dediğinde her zaman bu teklifi görmezden gelen hormonlu Hizmet-İş anlayışı olmuştur.

Bizi bilen bilir, bilmeyen de kendisi gibi bilir.

Yandaşlık, işçiye baskı, tehdit dendiğinde Hak-İş/Hizmet-İş anlayışıyla kimse yarışamaz.

İsteyen herkes internete girip birkaç dakikalık aramada, Hak-İş/Hizmet-İş’in emekçilere yaptığı sendika değiştirme baskına, emekçiye yaptığı zulme ilişkin onlarca örneğe kısa sürede ulaşılabilir.

Hak-İş, Çay-Kur’da on yıllardır örgütlü olan Türk-İş’e bağlı Tek Gıda-İş Sendikası üyesi binlerce işçiyi baskı ve tehditle Öz Gıda-İş’e üye olmaya zorlamadı mı?

Hak-İş/Hizmet-İş, Belediye-İş’in yıllardır örgütlü olduğu Ordu, Kocaeli ve Erzurum Büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere onlarca belediyede  binlerce emekçiyi, tehditle, sürgünle Hizmet-İş’e üye yapılmadı mı? Sendikasından vazgeçmeyen emekçiler işten attırmadı mı?

Hak-İş/Hizmet-İş yıllardır baskıyla tehditle, güdümlü sendikacılık ve işveren korumasıyla hormonla büyümüş bir yapıdır.  İşçiye emekçiye dayanmayan bu hormonlu anlayış, doğal olarak yandaş desteği azalıp, hortumlar kesilmeye başlayınca,  patlak balon gibi sönmeye başladı.

Emekçilerin demokratik sendika seçme hakkına saygı duymayan bu anlayış, kendisine yandaş olmayan herkese yalan ve iftiralarla saldırıyor.

Hizmet-İş anlayışının yalan ve iftiralarla  saldırdığı, işçiye baskı yapıyor dediği  Sayın Necmi SIBIÇ 31 Mart yerel seçimlerinin ardından emekçilerin demokratik haklarını özgürce kullanılmasına saygı gösteren  örnek belediye başkanlarından biridir.

Hizmet-İş anlayışı, kendi yaptığı adaletsizlikleri, haksızlıkları, hadsizlikleri görmeyip, utanmadan, sıkılmadan zeytinyağı gibi su üstüne çıkıp, baskıdan, tehditten bahsedip mağduru oynamaya çalışıyor.

Hadi oradan, insanda biraz edep olur. Biraz utanın. Bu ne yüzsüzlük, bu ne utanmazlık.

İftira atıp, baskıdan bahsedip çocuklar gibi ağlayıp, sızlanıp, suçu başkasında aramayın. Aynaya bakın. Bizden size tavsiye, ilk iş olarak önce özgürce sendika seçme hakkını kullanan emekçilerin tercihlerine saygı duymayı öğrenin.

Belediye-İş, dün olduğu gibi bugün de hiçbir ayrım yapmadan tüm belediyelerde alınteriyle hizmet üreten emekçinin yanında, siyasetin maşası olanların, baskı ve tehditle üye kaydedenlerin karşısında olacaktır. Saygılarımızla.

 

 

 

 

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.