CHP Genel Başkanı’nın Övdüğü Vali(!).

Son Valiler Kararnamesi ile Manisa Valiliği’nden Mülkiye Baş Müfettişliğine atanan Enver Ünlü’ye, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in övgü dolu sözlerle veda mektubu göndermesi basında oldukça geniş yer buldu. Ve Vali..

CHP Genel Başkanı’nın Övdüğü Vali(!).
Yayınlanma: Güncelleme: 16 views

Son Valiler Kararnamesi ile Manisa Valiliği’nden Mülkiye Baş Müfettişliğine atanan Enver Ünlü’ye, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in övgü dolu sözlerle veda mektubu göndermesi basında oldukça geniş yer buldu. Ve Vali Ünlü bir anda meşhur oldu.

Vali Ünlü’nün, Manisa halkı ile güçlü bir bağ kurduğu belirtilen mektupta;

“Manisa’dan önce Iğdır ve Giresun’da Valilik görevinde bulunmuş, farklı şehirlerdeki deneyimiyle tanınan bir devlet adamı olarak ön plana çıkmıştır.”

” Memleketim Manisa’nın devlet adamı gibi devlet adamı valisine tüm doğru tutumları için ayrıca teşekkür ediyorum.”

İfadelerinin de yer aldığı yazılıp çizildi.

Sayın Genel Başkan Özel’in Vali Ünlü ile ilgili basına yansıyan övgü dolu sözleri Vali Ünlü’nün, Giresun Valiliği dönemindeki basına yansıyan olumsuz haberleri hatırlamıştır.

Vali Ünlü, Giresun’da 3 yıl görev yapmasına rağmen, Cumhuriyet döneminde bir ilk olarak basın kuruluşlarını ziyaret etmeyen Vali olarak tarihe geçmiştir.

Valilikte 4 tuvaletin onarımı için yaklaşık 1 Milyon TL. harcanmıştır. Tuvaletlere müzik yayını konulmuş, olayın basına yansıması üzerine müzik yayını iptal edilmiştir.

Özel İdare Genel Sekreterliğine vekaleten atadığı Vali Yardımcısı’nın atamasını iki gün sonra görevine başlatmadan iptal etmesi de oldukça ender görülen bir Vali icraatıdır.

Yine bir ihbarla ortaya çıkan valilikteki ses düzeni yolsuzluğu ile ilgili yapılan soruşturmada, sahte evrak düzenleyerek devleti dolandırmaya çalışan kişiler aklanarak soruşturma kapatılmıştır.

Döneminde Giresun’da yapılan Şehitlik Anıtındaki hilal, Türk bayrağındaki hilale benzetilemediğden vatandaşın tepkisine neden olmaktadır. Ayrıca Şehitlik anında şehitlerin isimlerinin bulunmaması da büyük bir eksikliktir.

Bazı müdürlerin makam odaları arkasına banyo yeri yaptırma girişimi basında çıkan haberler üzerine iptal edilmiştir.

O dönemde emrindeki Vali Yardımcısı Fikret Çavuş’un basına yansıyan vukuatları ise;

Giresun’da bir hastanede erkek hemşireye saldırı girişiminde bulunmuştur.

Bazıları, Adliyeye de yansıyan valilikte birçok memura mobbing uygulamıştır.

Valilikte düzenlenen hizmet içi eğitimlerden derse girmediği halde Valiliklerde bir ilke imza atarak aynı anda 3 ayrı yerden ek ders ücreti almıştır. Olayın basına yansıması üzerine ek ders almaktan vazgeçmiştir.

Demek ki Vali ünlü Manisa’da çok iyi bir performans sergilemiş olacak ki!..Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı tarafından kendisine övgü dolu bir mektup gönderilmiştir.

Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanından övgü almak her Valiye nasip olmaz. Genel Başkan Özel “Devlet adamı gibi devlet adamı” diye övdüğü bürokratı iktidara geldiğinde elbette değerlendirecektir(!)..

Vali Ünlü, gelecekte İstanbul Valisi mi olur?… Bakan yardımcısı mı olur?… Yoksa İçişleri Bakanı mı olur?.. Onu da zaman gösterecektir…
[07:56, 30.09.2024] Cavit Akdağon: Akdoğan, Genel Başkan Özel’in Mektubu Vali Ünlü’yü Meşhur Etti.

Gazetemiz köşe yazarı Cahit Akdoğan, bugünkü köşe yazısında Manisa Valiliğinden Mülkiye Baş Müfettişliğine tayin olan Vali Enver Ünlü’ye Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in övgü dolu sözlerle mektup göndermesinin basında geniş yer bulduğunu ve Vali Ünlü’nün bu sayede meşhur olduğunu belirtti.

Mektubun içeriğinden bazı bölümlere de yer veren Akdoğan, CHP Genel Başkan Özel’in “Memleketim Manisa’nın devlet adamı gibi devlet adamı Valisine tüm doğru tutumları için ayrıca teşekkür ediyorum” gibi ifadelerle Vali Ünlü’yü övdüğünü aktardı.

Genel Başkan Özel’in mektubundaki ifadelerin aksine Vali Ünlü’nün Giresun Valiliği dönemindeki İcraat ve basına yansıyan olumsuz haberlere de değinen Akdoğan, o dönemde basına yansıyan bazı olaylardan örnekler verdi.

Vali Ünlü’nün, Giresun’da görev yaptığı 3 yıl içerisinde basın kuruluşlarını ziyaret etmeyen Vali olarak tarihe geçtiğini,

Valilikte 4 tuvaletin yaklaşık 1 milyon TL’ye onarıldığı ve müzik yayını konulduğu, olayın basına yansıması üzerine müzik yayınının kaldırıldığı,

Valilikte ses düzeni yolsuzluğu ile ilgili yapılan soruşmada sahte evrak düzenleyerek devleti dolandırmaya çalışanların aklanarak soruşturmanın kapatıldığı,

Haberlerinin basında yer aldığını dile getiren Akdoğan, o dönemde Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş’un basına yansıyan olumsuz vukuatlarına da değindi.

Çavuş’un, Giresun’da, bir hastanede erkek hemşireye darp girişimi, Valilikte bazı memurlara mobbing uygulaması, Valilikte düzenlenen hizmet içi eğitimlerden derse girmediği halde 3 ayrı yerden ek ders ücreti alması, bu haberin basına yansıması üzerine ek ders ücreti almaktan vazgeçtiği haberlerinin de basın- yayın organlarında geniş bir şekilde yer bulduğunu aktardı.

Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanından övgü almanın her valiye nasip olamayacağını dile getiren Akdoğan, Başkan Özel iktidara geldiğinde övdüğü bürokratı değerlendirebileceğini kaydederek, “Vali Ünlü gelecekte İstanbul Valisi mi olur, Bakan Yardımcısı mı olur, Yoksa İçişleri Bakanı mı olur? Onu da zaman gösterecektir.” ifadeleri ile yazısını tamamladı.

 

 

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.