TURGAY AKÇAY’IN VEFAT HABERİ BÜYÜK ÜZÜNTÜ YAŞATTI.

Bulancak Haber olarak derneğin bu acılı gününde sosyal medya da paylaşılan yazıyı siz okuyucularımızla paylaşıyoruz.

TURGAY AKÇAY’IN VEFAT HABERİ BÜYÜK ÜZÜNTÜ YAŞATTI.
Yayınlanma: Güncelleme: 132 views

Giresun Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Karagöl ve Çevresi Yaylalarının Koruma Derneği’nin sekreteri Turgay Akçay vefat etti.

Karagöl ve Çevresi Yaylalarının Koruma Derneği Başkanı Bahtiyar Ocak bu acılı günde arkadaşı, akrabası ve aynı zamanda derneğin sekreteri olan Turgay Akçay için yazılı bir paylaşım sundu.

 

Merhabalar dostlar !

Acı kaybimiz…..

Teyzem Oğlu Akcay Köyünden 17 Temmuz Sali gecesi saat 03.00 itibariyle amansiz hastalığa yeni duserek Giresun Egt.Arast.Hast.de yaşamını yitirdi. Cenazesi 18 Temmuz Persembe günü Akçay Köyündeki mezarlikta ebedi yolculuguna ugurlanacaktir.

Turgay Akçay kimdir?

Nafiz Oğlu Ipekten (teyzem) dogma Ailenin en büyügu olarak 1963 yılında Akcay Köyünde dünyaya geldi. Ilkokulu Akcay Köyünde Ortaokulu ve Ticaret Lisesini Bulancak Ilcesinde tamamlayip askerlik gorevinden sonra Istanbulda calisma yasamina başlamış ancak Istanbul Ona dar geçmiş ve dogada-daglarda-yaylalarda yasamayi yeglemistir. Akçay Köyüne geri donmus dönüş o dönüş. 1980 leader bu yana Karagol Daglarinin eteklerindeki Inboynu ve yuruk yaylalarinda kucukbas ve kucukbas hayvanciligi ile yaşamını surdurdu. Halen Karagol yayalasinda 1000 civarinda koyun otlatmaktaydi.

Sosyal yonuyle ornek gostrilecek tutus ve davranışlara sahipti. Merhabalar ve yardimlasma en onde gurulur. Her turlu sosyal etkinlikte  Turgay I gorurdunuz. Siyaset sahnesinde yeralmayi severdi.

Sivil  Toplum orgutleri onsuz olmazdi. GIRESUN KARAGOL ve CEVRESI YAYLALARINI. KORUMA DERNEĞI  Yonetim Kurulu Sekreteri  Giresun Koyun  Yetistiricileri Birligi Yonetim Kurulu Uyeligi gorevlerinde bulundu. Yaylarin olmazsa olmaziydi. Sosyal medyayi çok başarılı olarak kutlanır acétate yaylalarin muhabiri gibi calisirdi. Hayati hiç konuksuz kalmazdi. Sayfalarca yazilacak diger özelliklerini vardir.

Turgayim yaylalarimiz sensiz nasil olacak ?. Yetim kaldiya eşin ve uc cocugun, torunlarin sensiz ne yapacak ? Bizler seni çok sevmis ve saygı duymustuk.Ruhun şad mekanın cennet olsun. Işıklar yoldaşın olsun.

Özetle boşluğunuz doldurulamaz. Seni asla unutmayiz unutamayacagiz.

Başınız saÄŸ olsun…

 

 

 

Ä°LK YORUMU SÄ°Z YAZIN

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.