ARAMA KURTARMA ASKERİ SİVİL ARACI: ERTUĞRUL

Bulancaklı Birol Uğurlu Projelerinin son aşamalarına geldiğini açıkladı.

ARAMA KURTARMA ASKERİ SİVİL ARACI: ERTUĞRUL
Yayınlanma: Güncelleme: 429 views

30 yıldır yurt dışında yaşayan Bulancaklı Birol Uğurlu, bulancakhaber.com.tr’ e yazılı açıklama yaparak yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgilendirme sundu.

Almanya da özel bir şirkette çalışan ve uzun yıllar Almanya da yaşayan Uğurlu, yerel ve ulusal da gazetelerde oldukça adından söz ettirmiş bir Bulancaklı. Daha önce ki görüşmelerimizde Uğurlu’nun kendisini Almanya NRW bölgesi Teknoloji Bakanı’nın da kendisini desteklediğini söylemiş fakat bu ilgi ve alakayı kendi memleketinde göremediğini haykırmıştı.

 

Birden fazla projeleri bulunan, hatta bu konuda ödül ve madalyalara layık görülen Bulancaklı Mucit Birol Uğurlu’nun Almanya ile Bulancak arası sürekli seyahat ettiğini ve oğlu “ERTUĞRUL” adını verdiği projenin son aşamalara geldiğini açıkladı.

 

 

Birol uğurlu 02.03.1969 Doğumlu Bulancak Bostanlı Köyündenim. 53 yaşında olduğunu uzun yıllardır Almanya’da yaşıyor ve halen çalışıyor.

 

 

Almanya’da Üniversitede ödül aldığını, Tdk-28 Projesinin “Arama Kurtarma Askeri Sivil Aracı’nın üretimini Bulancak’ta yapıyor. Ankara’da Savunma Sanayii Müsteşarlığıyla görüştüğünün ve çalışmalarının her aşamasını Ankara’ya yolladığını açıkladı.

 

 

Uğurlu, yaptığı çalışmada aracının silahlı olacağını ve radara karşı görünmez olacağını belirtti. Ayrıca aracının Su’da, Deniz’de, Dere’de 80 kilometre saatte gideceğini,  Kara’da ise 50 Kilometre hızla gideceğini söyledi. Açılır hidrolik tekeri olacağı ve 6 askeri personeli ve 2 pilotu olacağını vurguladı. Boyu:7 metre, Yükseklik:2.80, Eni: 2.20 metre olacak dedi. Tüm bu çalışmaları Almanya ve Türkiye’de 5 Mühendis arkadaşı ile birlikte yaptığını söyledi.

 

 

Uğurlu son olarak da projenin sona doğru geldiğini, aracın kabasının bittiğini şimdi ise teçhizat, silah motor, pervane, Elektrik-Elektronik ve monitör radar koltuklar yapılarak takılacağını belirtti.

 

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.