BAZI MÜDÜRLÜKLERİ SEKRETERLER Mİ YÖNETİYOR?

Resmi kurum ve kuruluş yetkilileri veya müdürleri ile görüşmek isteyen vatandaşların birçoğu önce sekretere derdini anlatarak hesap vermek zorunda kalmaktadır. Vali veya üst düzey bürokrat sekreterlerini anlıyoruz da, il’deki bazı..

Yayınlanma: Güncelleme: 72 views

Resmi kurum ve kuruluş yetkilileri veya müdürleri ile görüşmek isteyen vatandaşların birçoğu önce sekretere derdini anlatarak hesap vermek zorunda kalmaktadır.

Vali veya üst düzey bürokrat sekreterlerini anlıyoruz da, il’deki bazı müdürlük ve başhekim sekreterlerinin ahkam keserek yetki aşımı ile vatandaşı sorgulamaları halkı devletten soğutmaktadır.

Görevini çok iyi yaparak vatandaşın gönlünü kazanan sekreterlerin mevcudiyeti de halkı oldukça mutlu etmekte ve devlete karşı güveni artırmaktadır.

Ama maalesef bunun tam tersi sekreterlerde bulunmaktadır.

Telefonla arayarak veya bizzat giderek müdürle görüşmek isteyen vatandaşlar, asık suratlı sekreterin ilgisizliği veya sorularına sert ifadelerle cevap verilmesi, çeşitli bahanelerle müdürle görüştürülmemesi vatandaşı çileden çıkardığı gibi, kurum hakkında da olumsuz imajlara sebebiyet vermektedir.

Bunun yanında randevulu olarak müdürle görüşmek için giden kişilerin sekreterin şatafatlı odası müsaitken, koridorda yer gösterilerek bekletilmesi ise ayrı bir garabettir.

Müdürlerin; kurumuna, memuruna ve sekreterine hakim olması gerekir.

Kurumsal özel şirketlerdeki sekreterler nasıl ki profesyonelse, kamudaki sekreterler de profesyonel olmalı, görevini hakkıyla yapmalıdır.

Bu nedenle önemli bir görev ifa eden sekreterlerin hizmet içi seminerlerine tabi tutularak başarılı ve verimli görev yapmaları sağlanmalıdır.

“Fırat’ın kenarında bir kuzuyu kurt kapsa; kuzunun hesabını Allah Ömer’den sorar.” anlayışına göre vali ve üst düzey yöneticiler sorumluluğundaki bütün olumsuzlukları bilmeleri ve düzeltmeleri gerekir.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.