BİR YAZ DAHA BİTTİ

Üniversite Değerli dostlar, Bir yaz daha bitti,üniversiteler,okullar açılıyor,eğitim öğretim başlıyor. O halde bu günkü konumuz sınavlara endeksli eğitim. Türkiye sınavlara alışkın bir ülke. Okulda sınav,trafikte sınav,yemekte sınav,işte sınav,aşkta sınav,evde sınav,lise..

Yayınlanma: Güncelleme: 160 views

Üniversite Değerli dostlar, Bir yaz daha bitti,üniversiteler,okullar açılıyor,eğitim öğretim başlıyor. O halde bu günkü konumuz sınavlara endeksli eğitim. Türkiye sınavlara alışkın bir ülke. Okulda sınav,trafikte sınav,yemekte sınav,işte sınav,aşkta sınav,evde sınav,lise girişte sınav çıkışta Sınavı,üniversiteye girişte sınav çıkışta sınav,işe girişte sınav,kız istemede sınav,hastalanmada sınav,yurt dışına çıkmada sınav,fakirlikte sınav,ölümde sınav,öteki dünyada sınav kısaca hep sınav hep sınav. Ülkemizde toplunun büyük bir kısmımı ilgilendiren merkezi anlamda yılda iki önemli sınav yapılıyor. YKS ve LGS. Bu iki sınava yaklaşık 5 milyon öğrenci giriyor. Girdisi yanlış olan bir sistemin,çıktısı da haliyle yanlış oluyor. Çünkü üniversiteyi bitiren %25 i iş bulamıyor,çalışanların ise 10 kişiden 7-8 i kendi alanında çalışamıyor. Üniversiteye yerleşenlerin üç kişiden biri okul terki yaşıyor. Mezun olanların neredeyse %90 ı devlete girmek için kuyruk oluyor. Bu sistemdeki yanlışlığı anlatmak için 10 larca etken da

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.