Biz de Domuz At ve Eşek Eti Yedik mi?

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Köfteci Yusuf’un iki işletmesinde satılan döner ve köftelerde domuz eti bulunduğu açıklaması ve sonrasında basında çıkan haberler toplumda şaşkınlık yarattı. Ardından Bakanlığın gıda ürünlerinde taklit ve..

Biz de Domuz At ve Eşek Eti Yedik mi?
Yayınlanma: Güncelleme: 9 views

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Köfteci Yusuf’un iki işletmesinde satılan döner ve köftelerde domuz eti bulunduğu açıklaması ve sonrasında basında çıkan haberler toplumda şaşkınlık yarattı.

Ardından Bakanlığın gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmaları ifşası ve bazı illerde tonlarca kaçak at ve eşek eti bulunduğu haberleri 85 Milyon Türk halkını oldukça tedirgin etti.

Bakanlığın yayınladığı liste incelendiğinde; et ürünleri başta olmak üzere, baharatlar, zeytinyağı, süt ürünleri, bal birçok gıda ürününde tahşişin yüksek olduğu görülmektedir.

Halk tarafından bilinen ve tercih edilen markalarda bile tek tırnaklı hayvan (domuz at, eşek) etlerinin bulunduğunun açıklanması vatandaşlarda panik yarattı.

Bazı yüzsüz ve insafsız firmalar yıllardır bize dana eti diye domuz eti, sucuk diye at- eşek eti bal diye de glikoz yedirmişler.

Bu bilgilerden de anlaşılıyor ki birçoğumuz; taklit edilmiş gıda ürünlerinin yanısıra domuz, eşek, at ve mundar hayvan eti yemiş olabiliriz.

Artık hayvan ürünleri başta olmak üzere birçok gıda ürününe karşı paranoyak olduk.

Bu olayın patlak vermesi yakın tarihte ilimizde birkaç noktada kesilmiş at başları bulunması haberlerini hatırlattı. İlimizde de at kellesi bulunduğuna göre olayın vahametini düşünmekte zorlanıyorum.

Şu anda ilimiz bu yönden oldukça şanslıdır. Başarılı bir şekilde görevlerini yürüten ve bu tür konularda oldukça hassas olan Sayın Vali Mehmet Fatih Serdengeçti ile İl Tarım Müdürü Dr. Muhammet Angın’ın ilimizde gıda sahtekarlığına fırsat vermeyeceği
inancındayız.

İl Tarım Müdürlüğü’nden halkımızın oldukça muzdarip olduğu bal ve tereyağda sahtekarlığın önüne geçilmesi için denetimlerini sıklaştırmalarını, tespit edilen katkılı ürün ile bunları üreten ve satanlar hakkında gereğini yapmalarını ve sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmalarını bekliyoruz.

Halkın gönül rahatlığı ile gıda ürünlerini yiyebilmesi için taklit ve tahşiş yapan firmalarla ilgili caydırıcı adımlar atılması, gerekirse cezaların artırılması, denetimlerin sıklaştırılması, şeffaflığın sağlanması, kamuoyuna doğru ve eksiksiz bir şekilde bilgi vermesi gerekmektedir.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.