Yayınlanma:

BULANCAK, BULANCAK OLALI BÖYLE HORON GÖRMEDİ

Bulancak Dokuzoğul Hıdırellez ve Bahar şenliği ilk kez böylesi renkli görüntülere sahne oldu.

Geçen yıllarda kutlanamayan ve uzun biz zaman sonra Bulancak ilçesinde düzenlenen geleneksel şenlik, ilginç ve renkli anlara ev sahipliği yaptı. Köy halkının katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, ilginç bir sahne yaşandı. Köyün sevilen karakteri Birol Aslan tek başına horon teperken, yanına İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Albay  Ersin Erkut eşlik ederek unutulmayacak halay görüntülere sahne oldular. Böylesi renkli atmosferde halayın keyfini çıkardılar. Şenlik, bölgede daha önce görülmemiş bu türden bir görüntüyle dikkat çekti.

Bulancak Dokuzoğul Hıdırellez ve Bahar Şenliği Eriklik Köyü’nün saf ve temiz insanı Birol Aslan tek başına oynadığı halay bir anda İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ersin Erkut ve sonrasında da İlçe kaymakamı Ünal Koç ve Belediye Başkanı Necmi Sıbıç’ın katılmasıyla ilçede bu zamana kadar görülmeyen görüntülere sahne oldular.

Bu eşsiz anlar sosyal medya alanında paylaşılınca bulancakhaber.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar takipçileri adına paylaşımlara kayıtsız kalamadı.

Bulancak Dokuzoğul Hıdırellez ve Bahar Şenliği Eriklik Köyü, Bulancak Kaymakamı Ünal Koç, Belediye Başkanı Necmi Şıbıç ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ersin Erkut’un unutamayacağı ve Horon’a ayak uydurması görüntüleri yüzlerde tebessüm bırakırken tarihe İnternet gazetesi bulancakhaber.com.tr böylesi bir not bıraktı.

Katılımcılar, bu özel anları heyecanla paylaşarak, Bulancak’ın renkli kültürel atmosferini daha geniş kitlelere duyurmayı amaçlayan Genel yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar, etkinliğin coşkulu ve neşeli havası, katılımcıları adeta büyülediği görüldü.

Bulancak Şenliği, bölgenin kültürel zenginliğini ve dostane atmosferini yansıtan unutulmaz anlara sahne olan ve uzun zaman sonra tekrarlanan geleneksel olarak düzenlenen bu etkinlik, bölge halkı için önemli bir birliktelik ve eğlence kaynağı olmaya devam edeceği açıklandı.

 

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.