HAK HUKUK ADALET

GİRESUN VALİLİĞİ’NDE MÜDÜRLÜK İÇİN KIYASIYA MÜCADELE!

HAK HUKUK ADALET
Yayınlanma: Güncelleme: 472 views

Giresun Valiliği Bilgi İşlem Şube Müdürlüğüne Hayriye sağlam vekâleten atandı.

Cahit Akdoğan’ın emekli olması ile birlikte boşalan müdürlüğe atanmak için kıyasıya mücadele edildiği öğrenildi.

Bu mücadeleden geçen yıl şube müdürlüğü sınavını kazanan ve yedekte bekleyen Hayri Sağlam kazançlı çıktı.

Öte yandan edinilen bilgiye göre; Ferdi Aydın’ın atanması için formül arandı iddiası gündeme düştü.

Geçen yıl İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü sınavını kazanan ve halen İdari Hizmetler Şube Müdür Vekili olarak görev yapan Ferdi Aydın’da Valilikte asaleten bir müdürlüğe atanmak istediği öğrenildi. Bu konuda İçişleri Bakanlığı Valilik Atama Yönetmeliğine göre İlçe Yazı İşleri Müdürlerinin Valilikteki Şube Müdürlüklerine atanabilmesi için 2 yıl çalışmış olması şartı var. Bilgi işlem Şube Müdürlüğü’ne atanabilmek için şartı tutmayan Ferdi Aydın için Valilik içinde ve dışında formül arayışı kulislerde konuşulduğu iddia ediliyor.

Bu doğrultuda Ferdi Aydın’ın ancak Valilikte istisnai olan müdürlüklere atanabileceği, İstisnai müdürlük olan Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde müdür olarak görev yapan Ömer Tekin’in, boş bulunan Bilgi İşlem Müdürlüğüne atanacağı, Ömer Tekin’den boşalan İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne de Ferdi Aydın atanacağı formülü üzerinde çalışıldığı iddia ediliyor.

Vali Enver Ünlü ‘nün de kuliste konuşulanları dikkate almayarak yedekte atama bekleyen Hayriye Sağlam’ı önce asaleten atamayı düşündüğü, daha sonra fikir değiştirerek Atama onayını vekalete dönüştürdüğü iddia ediliyor.

Ayrıca 1’i belediyeden olmak üzere başka kurumlardan 2 müdürün daha Valilik Bilgi İşlem Şube Müdürlüğünü atanmak için siyasilerin kapılarını aşındırdığı bilgisine ulaşıldı.

Şimdi sormazlar mı adama, “NERDE HAK HUYKUK ADALET”

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.