Yayınlanma:

MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

Muhtarlık, fedakârlık ve aidiyetlik gerektiren zor bir görevdir.

19 Ekim 2015 tarihli ve 29507 sayılı resmi gazetede yayımlanan Başbakanlık genelgesi ile muhtarlar günü olarak ilan edilen 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlamaları, Bulancak Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başladı.

 

 

Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile devam etti.

 

 

Bulancak Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumundan sonrasında Muhtarlar Derneği Başkanı Turan Elitemiz ve muhtarlarla bir araya gelen ilçe Protokolü objektiflerimize böyle yansıdı.

 

 

Bulancak kaymakamı Ünal Koç, 19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle ilçemizde görev yapan muhtarlarımız onuruna yemek verdi.

Yemekte, Bulancak kaymakamı Ünal Koç bir konuşma yaparak muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü tebrik etti.

Kaymakamı Ünal Koç yapmış olduğu konuşmada şunları ifade etti:

“Muhtarlar hiçbir siyasi parti ismi belirtmeksizin mahalle ve köy halkı tarafından ismen seçilir. Bu nedenle muhtarlar insanların güvenini kazanmış çalışkan, adil, hukukun üstünlüğüne inanmış kişilerdir. Halkın istek ve arzularını, sıkıntılarını ilk elden bir üst makama bildiren insanlardır. Muhtarlık, fedakârlık ve aidiyetlik gerektiren zor bir görevdir. Arkasına hiçbir gücü almadan sadece hizmet için bu göreve talip olur. Muhtarlarımız hizmetin en hızlı şekilde halkımıza ulaştırılmasında en önemli mihenk taşı olmakla beraber bu zorlu görevi büyük bir özveri ve meşakkatle yerine getirmektedirler. Muhtarlarımız görev yaptıkları mahallelerde muhtarlarımız Devletimizin taşradaki en temel taşıdırlar. Bizde vatandaşlarımız ile yerel yönetimler arasında bir köprü vazifesi gören 87 muhtarımızla vatandaşa hizmet yolunda kesintisiz olarak diyalogumuzu sürdürmekteyiz. Milletimizin iradesinin tecelli etmesi ve demokrasimizin gelişmesi için her konuda muhtarlarımızın yanındayız. Bu duygu ve düşüncelerle; tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, ilçemiz ve bölgemiz adına yapacakları bütün çalışmalarda başarılar diliyorum” dedi.

19 Ekim Muhtarlar Günü Çelenk programına Bulancak ilçe Kaymakamı Ünal koç, Bulancak Belediye Başkan vekili Emrullah Guguk, Jandarma Karakol Komutanı jandarma Yarbay Ersin Erkut ve ilçe protokolü, siyası partilerin ilçe Başkanları, STK Başkanları ve muhtarlar katıldılar.

 

 

 

 

 

 

 

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.