NEVRUZ YENİĞÜN BAYRAMI KUTLANDI.

Bulancak’ta yapılan etkinlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonun da ve bahçesinde yapıldı.

NEVRUZ YENİĞÜN BAYRAMI KUTLANDI.
Yayınlanma: Güncelleme: 85 views

Bulancak, Giresun’un tarihî ve kültürel zenginliklerinden biri olan Nevruz ve Yenigün Bayramı’nı kutladı.

Her yıl gerçekleşen etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu.

Bulancak’ta yapılan etkinlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonun da ve bahçesinde yapıldı. Geleneksel ritüelleriyle bir araya gelerek baharın gelişini kutlayan Nevruz ateşi sembolik olarak kışın sona erişini ve yeniden doğuşu temsil edildi.

Nevruz’un kültürel bir miras olduğunu ve bu tür etkinliklerin toplumun bir araya gelmesine ve dayanışmasına katkı sağladığını belirtildi. Yenigün Bayramı’nın da Nevruz ile birlikte kutlanmasının önemine vurgu yapıldı.

Etkinlikler kapsamında çeşitli sanat ve kültür etkinliklerinin yanı sıra, katılımcılar, geleneksel oyunlar oynayarak ve yöresel müzikler eşliğinde keyifli vakit geçirdiler.

Bulancak’ta Nevruz ve Yenigün Bayramı, kültürel çeşitliliğin ve birlikte yaşamanın en güzel örneklerinden birini oluşturdu. Nevruz, Yenigün programına Bulancak Belediye Başkan Yardımcısı Bahtiyar Hüsem, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Tozlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, İlçe Müftüsü Cevat Erişti, MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ Başkanı Dursun Beyaz, İlçe Sağlık Müdürü İdris Kasap, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Seher Bekdemir katıldılar.

 

 

 

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.