TİREBOLU İLETİŞİM’İN PERSPEKTİF GAZETESİ JOURNO LİSTESİNDE  

Türkiye’deki 32 iletişim fakültesinde öğrencilerin hazırladığı uygulama gazetelerinin en iyi haber ve röportajlarını değerlendirdi.

 TİREBOLU İLETİŞİM’İN PERSPEKTİF GAZETESİ JOURNO LİSTESİNDE  
Yayınlanma: Güncelleme: 212 views

 

Gazetecilere yönelik bağımsız bir dijital platform olan Journo; Türkiye’deki 32 iletişim fakültesinde öğrencilerin hazırladığı uygulama gazetelerinin en iyi haber ve röportajlarını değerlendirdi. Fakültelerin temsicilerinin. “Sizce gazetenizin bugüne kadar çıkardığı en iyi haber hangisi” sorusuna verilen yanıta göre yapılan seçimler Journo’nun internet sitesinde yayımlandı. Buna göre,  Giresun Üniversitesi Tirebolu İletişim Fakültesi’nin hazırladığı Persfektif Gazetesi’nde, Sevgi Ağdaş imzasıyla yayımlanan “Dönüşüm çoktan başladı, yurttaş gazeteciliğine hazır mısınız?“ başlıklı haber de listede yer aldı.

 

Araştırmayı haber yapan Betül Gökçe, üniversitelerdeki uygulama gazetelerinin, öğrencilerin eğitimleri sürerken habercilik mesleğini deneyimleyerek öğrenmesini sağladığını ifade ederek,  “Bugün kamuoyunun tanıdığı birçok gazetecinin ilk imzalı haberleri de kendi üniversitelerinin gazetesinde yayımlanmıştı” değerlendirmesini yaptı.

 

Gökçe yazısında Türkiye’de sadece bazı üniversitelerin düzenli olarak basılı ya da dijital gazete/dergi çıkardığını vurguladı ve “ Öğrenci gazetelerinin içerikleri de çok çeşitli. Kimisi yalnızca üniversitenin kendi öğrencilerine yönelik bir haber ajansı gibi çalışıyor ve bu yüzden rutini pek aşamıyor. Kimisi ise zaman zaman ayrıntılı dosyalar ve özgün röportajlarla nitelikli haberler ortaya koyuyor” dedi.

 

İŞTE O LİSTE…

İletişim öğrencilerinin hazırladığı ve uygulama gazetelerinin sorumlularının Journo için seçtiği 13 haber şöyle:

 

 

 

Tirebolu İletişim Fakültesi Perspektif Dergisi, fakülte bünyesinde kurulan GÜNİMEDYA Haber Merkezi’ndeki öğrenciler tarafından akademisyenlerin desteği ile hazırlanıyor. Yıllık olarak yayımlanan dergide haber, yorum, makale, söyleşi ve röbortajlara yer veriliyor.

Derginin künyesinde; Dr. Öğr.Üyesi İsmail Cem Feridunoğlu (Sorumlu Yazı İşleri Müdürü), Prof. Dr. Günseli Bayraktutan (Haber Müdürü), Dr. Öğr. Üyesi Barış Yetkin (Görsel Danışman), Öğr.Gör.Nedim Serhat Bilecen (Haber Editörü) isimleri yer alıyor.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.