TÜRKİYE’NİN İKİNCİ, KARADENİZ’İN İLK MÜZESİ

TÜRKİYE’NİN İKİNCİ, KARADENİZ’İN İLK KUKLA VE HACİVAT-KARAGÖZ MÜZESİ ORDU’DA AÇILIYOR

TÜRKİYE’NİN İKİNCİ, KARADENİZ’İN İLK MÜZESİ
Yayınlanma: Güncelleme: 90 views

Türkiye’nin ikinci, Karadeniz’in ilk Kukla ve Hacivat-Karagöz Müzesi, Ordu’nun Gülyalı ilçesinde ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor. Mart ayı başında açılması planlanan müzede ahşap ipli kuklalar, el kuklaları ve kukla heykelleri sergilenecek. Ayrıca kuklaların anatomik yapısı ve tarihi, öğretici broşürlerle ziyaretçilere sunulacak. Müzeye özellikle çocukların yoğun ilgi göstermesi beklenirken, bu kültürel katkının Ordu’nun kültür zenginliğini daha da artıracağı düşünülüyor.

Müzenin açılmasına öncülük eden ve adını veren Bülent Mutlu (Bülent Amca Kukla), projenin detayları hakkında şu bilgileri paylaştı:

“Öncelikle projeme sahip çıkan ve son iki yıldır her konuda destek olan Ordu şehrine çok teşekkür ediyorum. Ordu bana çok şey verdi, ben de onlara bir kukla müzesi armağan etmek istedim. Kısmetse Mart başında bu hayalimizi gerçeğe dönüştüreceğiz. Müzeye ismimin verilmesi beni gerçekten çok mutlu ediyor. Yaptığımız işin, verdiğimiz çabanın karşılığını görmek keyifli. Projemi anlattığımda, Ünyeli yatırımcı arkadaşım Ahmet Tire tereddüt etmeden bu müzeyi hayata geçirebileceğimizi söyledi ve bu yola girdik. Ordu İl Kültür Müdürlüğü de projeye tam destek vererek müze statüsüne alınmasını sağladı. Şu an müze alanımız hazır ve heyecanla açılış gününü bekliyoruz. Müzede, 5 Ordulu ve 5 Giresunlu ünlünün birebir boyutlardaki kukla heykelleri de yer alacak. Bu şekilde hem memleketim Giresun’u da bu projeye dahil etmiş olacağım.”

Ordu’nun kültürel mirasına katkı sağlayacak bu eşsiz müze, ziyaretçilere kuklalar dünyasında bir yolculuk sunarken, hem eğlenceli hem de öğretici bir deneyim yaşatmayı hedefliyor.

 

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.