YILLAR SONRA BU DERELERİN SESİNİ DUYAMAYACAKSINIZ.

ÇANAKÇI İÇİN TARİHİ BİRGÜN   Giresun İdare Mahkemesinde Çanakçı Köylülerinin açtığı ÇED raporunun iptali davası için mahkeme ve bilirkişi heyeti bölgede incelemelerde bulundu. Köylüler adına Avukat Remzi Kazmaz yaptığı açıklamada..

YILLAR SONRA BU DERELERİN SESİNİ DUYAMAYACAKSINIZ.
Yayınlanma: Güncelleme: 131 views

ÇANAKÇI İÇİN TARİHİ BİRGÜN

 

Giresun İdare Mahkemesinde Çanakçı Köylülerinin açtığı ÇED raporunun iptali davası için mahkeme ve bilirkişi heyeti bölgede incelemelerde bulundu.

Köylüler adına Avukat Remzi Kazmaz yaptığı açıklamada “”

 

 

 YILLAR SONRA BU DERELERİN SESİNİ DUYAMAYACAKSINIZ.

 

 Yapacağımız konuşma, tartışma, görüntü ve tavır etkili olmalı. Bugün burada Çanakçı HES le ilgili alınacak seçim kararı mahkemenin sonucu demektir. Biz bilirkişiyle ilgili buralara neden HES yapılamayacağını anlatacağız.

 

Bizim HES’lerle ilgili bir derdiniz yok. Küresel iklim değişikliği bütün dünyada olduğu gibi bu bölgede de var. Su Allah’ın yaratmış olduğu bir nimet onsuz hayat olmaz. Sudan enerji elde etmeye çalışanlara diyoruz ki Sudan enerji olmaz. Enerjiyi rüzgârdan ve güneşten de üretebilirsiniz.

 

Çanakçı ‘da kurulan dört HES’ ten sonra kurulacak olan beşinci HES’e izin verirsek buradan Görele’ye kadar kurulacak HES’e de izin vermiş oluruz.

 

 

 

49+49 yıllığına kiralanan HES su kullanım projelerini 15 yıl içinde istediği bir şirkete satabilirler. Yasam alanlarını korumak sadece bir kişinin, iki kişinin, üç kişinin, senin köyün, benim köyüm ayrımı olmaz.

 

Doğa bizim dünyadaki evimiz. Herkes evini nasıl koruyorsa, doğayı da öyle koruması lazım. Sizin bir borcunuz var topluma gelecek kuşaklara. Atamızın mirasını bırakmak.

 

 

Benim bugüne kadar gördüğüm iki büyük dere var. Biri Fırtına Vadisi, biri Çanakçı Vadisi. İlk başlarda üç kişiyle mücadele ettiğim Fırtına Vadisini avukatlığını yaparak kurtardım. Şimdi Milli Park ve bir çivi bile çakamıyorlar. Şimdi Çanakçı Deresi için mücadele ediyorum. Buradaki suyun debisi beş yıl önce alınmış ve buna göre de HES raporları çıkarıyorlar. Bir hukukçu olarak söylüyorum. Yasal anlamda burada HES yapılamaz”” ifadesinde bulundu.

 

 

 

bulancakhaber.com.tr İnternet gazetemiz ve BULANCAK HABER canlı yayın olarak böylesi bir günde öncesinden program akışımızı takip etmek ve bu Çanakçı programının ise şahsımın bir gün öncesinden haberim olması sebebiyle katılamamanın üzüntüsünü belirtmek isterim.

 

Şahsım Mehmet Yaşar olarak, “Görele Günboyu Haber Mehmet Kavcı’nın emeğine saygı duyarak ve hoş görüsüne dayanarak yazısına müdahale etmeden ve fotoğraflarıyla birlikte yayınlıyorum.

 

 

 

Haber; Mehmet Kavcı Görele Günboyu Haber

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.