KEMAL AYDIN, SENİNLE GURU DUYUYORUZ

KEMAL AYDIN 1966 YILINDA GİRESUN’DA DOĞDU.

KEMAL AYDIN, SENİNLE GURU DUYUYORUZ
Yayınlanma: Güncelleme: 1.028 views

İstanbul Bahçeşehir Belediyesi’nin kurucu belediye başkanlarından Kemal Aydın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yönetim kadrosunda önemli bir göreve getirildi.

Piraziz başta olmak üzere Giresun ve bölgemizde büyük sevinç ve mutluluk yaşatan Kemal Aydın ile ilgili özel haberimiz.

KEMAL AYDIN 1966 YILINDA GİRESUN’DA DOĞDU.

Piraziz Lisesi’ni bitirdikten sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi Ordu Meslek Yüksek Okulu İnşaat Bölümü ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu.

1989-1992 Pasteur Merieux AŞ. Firmasında Karadeniz Bölge sorumlusu olarak çalıştı. 1993- 1995 DLH (Demir Yolları Limanlar ve Hava Meydanları) 4. Bölge Müdürlüğü bünyesinde 2 yıl görev yaptı. Bu görevinden ayrıldıktan sonra kendi inşaat şirketini kurarak 1999 yılına kadar serbest çalıştı. 28 Nisan 1999 yılında yapılan yerel seçimlerde Bahçeşehir ’in Kurucu Belediye Başkanı olarak seçildi.

1999 yılında kurduğu Bahçeşehir Belediyesini BAYÖN-M (Bahçeşehir Yönetişim Modeli)’ne göre, Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Çevre ve Tarım Komisyonunun denetimine açtı. Bahçeşehir Belediyesi “Piramit Modeli” yerine; “Yatay Örgütlenme Modeli” ni uygulayan ilk kamu kurumu oldu.

ISO 9001 Kalite belgeli Bahçeşehir Belediyesi, 2001 yılında Fransa Strasburg’ da AVRUPA DİPLOMA ÖDÜLÜ ve 2005 yılında da AVRUPA ŞEREF BAYRAĞI ÖDÜLÜ alarak, Avrupa’nın en başarılıları arasında yerini sağlamlaştırdı.

E-belediyecilik alanında TÜSİAD tarafından yapılan yarışmada birinci olarak, Türkiye’nin kamuda dijital dönüşümde öncü belediyesi oldu.

Çevre Müfettişliği, Aile Hekimliği, Pazartürk, Gelişim Akademisi gibi birçok yenilikçi projelere imza atan Kemal Aydın, millet iradesini gasp ederek 600’ ün üzerinde belediyeyi kapatan 5747 sayılı yasaya karşı büyük bir hukuk mücadelesi verdi.

Fakat, AKP İktidarının Anayasa Mahkemesi üzerinde kurduğu baskı sonucu 6 evet oyuna karşı 5 hayır oyu ile Bahçeşehir Belediyesi kapatılınca, 2 yıl süren bu zorlu mücadele sonunda, hukuk devletinin öldüğünü ilan eden Kemal Aydın belediye başkanlığına tekrar aday olmadı.

Siyaset hayatı boyunca edindiği deneyimleri akademik yayın haline getirmek için; Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Bölümünde yüksek lisans eğitimi alan Kemal Aydın, bu bölümden onur derecesi ile 2013 yılında mezun olmuştur.

Yüksek lisans tezi: KÜREYERELLEŞME (GLOCALIZATION) YÖK Tez Merkezinde 2013 yılından bu yana yayındadır. Belediyecilik alanında yerli ve yabancı birçok akredite kuruluşlardan ödül sahibi olan Kemal Aydın evli ve iki kız babasıdır.

 

 

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.