AKP BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNİN OYLARIYLA “RED” OLDU.

Bulancak Talipli, Burunucu, Küçüklü ve Yalıköy köyleri mahalle olmak istiyor.

AKP BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNİN OYLARIYLA “RED” OLDU.
Yayınlanma: Güncelleme: 713 views

Belediye Meclis Üyesi Ertan Zere ve arkadaşlarının vermiş olduğu soru önergesinde;

Belediyemiz mücavir alanı içinde bulunan Talipli, Burunucu, Küçüklü ve Yalıköy köyleri belediye hizmetlerinden faydalanmaktadır. Bu bölgeler köy statüsünde oldukları için belediyemize nüfusa göre verilen vergi gelirlerinden pay alamamaktadır.

Bu köylerde yaklaşık 10 bin nüfus yaşamaktadır. Belediyenin gelirinin artması ve daha iyi hizmet vermesi ve belediyenin katkı payını alması için adı geçen, köylerin bir an önce mahalle alınması uygun olacaktır. Bu konuda gereken çalışmayı yapılmasını arz ederim.” ifadelerinde bulundu.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ ERTEN ZERE, HASAN TURAN, EROL TAŞ VE İYİ PARTİ MECLİS ÜYELERİ SADETTİN ÇAMAYAZ VE FATMA TARANOĞLU’NUN İMZALARIYLA 4 TEMMUZ 2023’DE BELEDİYE MECLİSİNE VERİLEN ÖNERGE, AK PARTİLİ BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNİN OYLARIYLA RED OLDU.

 

 

CHP’li Meclis Üyesi, Grup Başkan Vekili Avukat Mustafa Yaşar, önemli bir duruşmasından dolayı Temmuz Ayı meclis toplantısına katılamamıştır. )

Meclis üyesi Ertan Zere, önergenin red olmasına karşı şu ifadeleri kullandı.

 

 

“Hâlbuki, bu köylerin mahalle olması için 2019 yılında da önerge vermiştik red olmuştu. Şimdi oldu. Bitti ye getirilerek Pazarsuyu köyünün maden altı mahallesi bölgesi denilen yer geçen hafta yapılan referandumla mahalle olmayı kabul etmişti. Mahalle olması gereken ve Sahil bandında yerleşim alanı bulunan Talipli, Burunucu, Küçüklü ve Yalıköy köylerine Belediye hizmet vermesine rağmen acilen bu dört köyün mahalle olması gerekmektedir” dedi.

AK Parti Belediye Meclisi grubunun bu önergeyi reddetmesi dikkat çekti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR (1)

  1. Kenan Korkmaz 8 Temmuz 2023, 11:19 am

    Adı geçen 3 köyde AKP nin oy oranları düşük olduğundan dolayı red edilmiş olabilir. Kirli siyasetten çok çekti halkımız. İnşallah bundan sonra akıllanır.

YORUM YAZ

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.