BULANCAK BELEDİYESİ’NE KÖPEK KATLİAMI TEPKİSİ

Bulancak’ta henüz bilinmeyen bir nedenle katledilerek cesetleri Domuzderesi mevkinde sahilde bulunan onlarca köpek için hayvanseverler Giresun Atatürk meydanında biraraya geldi. Hayvan haklarının Anayasaya girmesini isteyen katılımcılar, hayvan katliamlarına da dikkat..

BULANCAK BELEDİYESİ’NE KÖPEK KATLİAMI TEPKİSİ
Yayınlanma: Güncelleme: 212 views

Bulancak’ta henüz bilinmeyen bir nedenle katledilerek cesetleri Domuzderesi mevkinde sahilde bulunan onlarca köpek için hayvanseverler Giresun Atatürk meydanında biraraya geldi.

Hayvan haklarının Anayasaya girmesini isteyen katılımcılar, hayvan katliamlarına da dikkat çektiler. Pankatlarda Bulancaktaki katliamın faillerinin bulunması çağrısı vardı.

Karadeniz Hayvan Hakları Federasyonu Giresun Temsilciliği’nin düzenlediği etkinliğe il ve il dışından hayvanseverler katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Belediye Başkan Adayı Fuat Köse de tepkilere destek verenler arasında yerini aldı.

İlk Konuşmayı yapan Nihal Memiş Dizdar, Hayvan katliamına ‘dur’ demek için, faillerin yakalanması için, yerel yönetimlere sorumluluklarını hatırlatmak için basın açıklaması yapmak üzere toplandıklarını söyledi.

Hayvanseverlerin gündeminde Bulancak’ta faili hala bulunamayan köpek katliamı da vardı. Yapılan konuşmalarda katliamın sorumlularının ortaya çıkarılması istenirken, Bulancak Belediyesi’nin iş makinalarıyla köpek ölülerini gömmeye çalışması ‘delilleri ortadan kaldırma, suçu gizleme ‘olarak değerlendirildi ve kınandı.

“BULANCAK BELEDİYESİ KÖPEKLERİN ÜSTÜNÜ ÖRTTÜ AMA OLAYIN ÜSTÜNÜ ÖRTEMEYECEK”

Karadeniz Hayvan Hakları Konfederasyonu Temsilcisi Kemal Zafer Özdemir tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “

Geçtiğimiz günlerde, şehrimiz Giresun’un Bulancak-Piraziz ilçeleri sınır sahilinde, deniz kıyısına vuran, onlarca ölü köpeğin kan dondurucu görüntüleri ile sarsıldık, derin bir üzüntü içindeyiz. Doğmaktan başka hiçbir suçu olmayan, masum canların, çektiği acıları iliklerimize kadar hissettik.

Hem akla hem vicdana hem kanuna aykırı olan, bu vahşet zincirinin detayı şöyle: Olay günü, sahile vurmuş köpekleri gören yurttaşlar, Bulancak Belediyesi’ne ihbarda bulununca, Bulancak Belediyesi; olay mahallîne, Bulancak belediyesine ait iş makinalarını gönderip, köpekleri kepçeyle, apar topar toplayıp, köpeklerin üstünü örtüyor.

Köpeklerin üstünü örtmeye gücü yeten belediyenin, olayın üstünü örtmeye gücü yetmiyor. İlçenin hak savunucu gazetecilerinin; olay yeri görüntülerini, sosyal medyada servis etmesiyle; olay, kamuoyunda infial yaratıyor.

Bulancak Belediyesine ait, hayvan barınağının olay mahallîne yakın olması ve öldürülen köpeklerin; tasmalı-tasmasız, yavrudan yetişkine; pitbulldan kangala, farklı cins ve çeşitte olması; kamuoyunda, barınak katliamı şüphesini doğurunca, Bulancak Belediyesi, ölümlerle alakasının olmadığını, sahile vuran köpeklerin Piraziz Belediyesi’nin sınırları içinde olduğunu iddia etti. Buna karşın, Piraziz Belediyesi; ilçesine ait barınak olmadığını, ilçesinin konuyla ilgisinin olmadığını açıkladı.

Konu, hayvanların katliamından saptırılarak, köpeklerin, hangi ilçenin deniz sınırına vurduğuna dair, suni bir gündem yaratılmak istense de başarılı olunamadı.

Çünkü, Bulancak Belediyesi, olayın Piraziz’in sınırında olduğunu iddia etmiş olmasına rağmen; olay günü ihbar gelir gelmez Bulancak Belediyesi’ne ait iş makinelerini olay yerine gönderip, köpeklerin üstünü kapattırdı.

Köpeklerin karaya vurduğu sahil; uzun bir sahildir, iki ilçenin de sınır kıyısı vardır. Biz hayvan hakkı savunucularının, gönüllülerin ve kamuoyunun sorguladığı mesele, bu değildir. Sorgulanması gereken asıl mesele, köpekleri kimlerin katlettiğidir”
Özdemir, savcıları göreve çağrırak suç duyurusunda bulundu.

Çoğunluğu kadınlardan oluşan katılımcılar sloganları ve pankartlarıyla dikkat çektiler.

 

 

 

Kaynak:

Bulancak Belediyesi’ne köpek katliamı tepkisi

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.