ÇOCUKLAR ANADOLU’YU ‘ÖZTÜRK’ÇE OKUYACAK

ÖZTÜRK: TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİKLERİMİZİ ŞİİRLE ANLATMAYI SEÇTİM

ÇOCUKLAR ANADOLU’YU ‘ÖZTÜRK’ÇE OKUYACAK
Yayınlanma: Güncelleme: 108 views

 

Emekli Emniyet Müdürü Şair ve Yazar Osman Öztürk’ün  yeni çocuk kitabı “ŞİİRLERLE ANADOLU” Doğan Kitap etiketiyle raflarda yerini aldı.

Osman Öztürk’ün yeni şiir kitabı, Anadolu’nun eşsiz güzelliği ile çocukları buluşturuyor!

ÇOCUKLAR ANADOLU’YU ‘ÖZTÜRK’ÇE OKUYACAK

Emekli Emniyet Müdürü şair ve yazar Osman Öztürk, Türk Edebiyatına katkı sunmaya devam ediyor. Öztürk’ün yeni çocuk kitabı ‘Şiirlerle Anadolu’ raflardaki yerini aldı.

Şair ve yazar Osman Öztürk, çocuklar için çok özel ve anlamlı bir eseri daha Türk edebiyatına kazandırdı. Anadolu’nun 7 bölgesinden 37 doğal ve kültürel hazinenin şiirlerle ele alındığı, yaşadığımız coğrafyanın güzelliklerini şiirler eşliğinde bir kez daha gözler önüne seren ‘Şiirlerle Anadolu’ adlı kitap, tarihimizin ve kültürümüzün yapı taşları eşliğinde çocuklar için bir zaman yolculuğu fırsatı da sunuyor. Medeniyetlerin beşiği olan ve bir çok medeniyete ev sahipliği yapan ülkemizin kültür değerlerine sahip çıkmayı öğretmeyi de amaçlayan ‘Şiirlerle Anadolu’ Doğan Kitap etiketiyle raflarda yerini aldı.

Osman Öztürk’ün Anadolu’yu ve çocukları şiirlerle bir araya getirdiği ‘Şiirlerle Anadolu’ ile keyifli bir uzay yolculuğuna çıkacak, yerin şefkatli kolları, göğün sınırsız cömertliği ile binlerce yıl pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış bereketli Anadolu’nun çocukları olarak, bir kez daha yaşadığımız bu coğrafyaya hayran kalacaksınız.

ÖZTÜRK: TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİKLERİMİZİ ŞİİRLE ANLATMAYI SEÇTİM

Dünden bugüne, mitolojinin ve efsanelerin gizemli dünyalarından mısralara damlayan şiirlerle çocukların hayal ve düşünce dünyalarına ışık tutmak istediğini belirten şair Osman Öztürk, tema olarak neden Anadolu’yu seçtiğini de şöyle açıklıyor:

“Anadolu’muz eşsiz bir vatan. İnsanlık tarihinin en seçkin medeniyetlerine yüce bağrını açan kadim topraklarının tarihi ve doğal güzellikleri destansı bir vatan. Bu vatan bize çok şey verdi. Üstünde al bayrağımızın dalgalandığı bu topraklara borcumuz çok. Bir gündoğumu gibi gök toprağından doğarak insanlık tarihinin karanlıklarını aydınlatan bu toprakları çocuklarımıza anlatmamız ve tanıtmamız gerekiyor. Bir ülke, sahip olduğu değerleri ve güzellikleri sonraki kuşaklara aktarabildiği ölçüde gelecekte var olacaktır. Tarihi ve doğal güzellikler ülkelerin en büyük hazineleridir. Bu değerler, geçmişi unutmadan, ona sahip çıkarak ve koruyarak sağlanır. Doğal güzelliklerimizi bozmadan sürdürülebilir şekilde geleceğe taşıyabilirsek var olabiliriz. Ben de bu nedenle geleceğimizin umut çiçekleri olan çocuklara yaşadıkları ülkenin tarihi ve doğal güzelliklerini anlatmak, bu değerleri içselleştirmeleri ve koruyarak sahip çıkmalarını sağlamak amacıyla harekete geçmeye karar verdim. Bu amaçla, cennet vatanımız güzel Türkiye’mizin tarihi ve doğal güzelliklerini çocuklara şiir yoluyla aktarmak ve anlatmak istedim. Kitabın hazırlanmasında emeği olan ve bu özel yolculuğa katkı sunan herkese çok teşekkür ediyor, Doğan Yayınları’ndan çıkan kitabımın yolunun açık olmasını ve amacına ulaşmasını diliyorum.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.