DOÄžANKENT DÃœNYA MARKASIYLA YARIÅžACAKTI!

DOÄžANKENT KADINLAR KOOPERATÄ°FÄ° BEYANI:

DOÄžANKENT DÃœNYA MARKASIYLA YARIÅžACAKTI!
Yayınlanma: Güncelleme: 151 views

DOÄžANKENT KADINLAR KOOPERATÄ°FÄ° BEYANI:

“Ä°lçemizin bulunduÄŸu HarÅŸit Vadisi, fındık kalitesiyle ülkemizde ve dünyada haklı bir üne sahiptir. Biz DoÄŸankent ilçesi kadınları olarak bir kooperatif kurarak bu nadide ve kaliteli fındığı, Belçika çikolatası ile harman edip birbirinden lezzetli ürünler haline getirdik. Kooperatif, hem ilçemizdeki kadınlara bir umut ışığı olmuÅŸ hem de nitelikli bir üretimi ülkemize kazandırmanın gururunu yaÅŸamak mutluluÄŸumuz olmuÅŸtur. HarÅŸit Vadisi, fındık üretiminde dünyada özel bir yere sahiptir. Kooperatifimizde üretilen çikolataların tamamı sadece HarÅŸit Vadisi fındığı kullanılarak üretilmiÅŸtir.”

Saygılarımızla,
DOÄžANKENT KADINLAR KOOPERATÄ°FÄ°

Giresun’un DoÄŸankent ilçesinde, bölgenin özel lezzeti olan fındık, dünya markası Belçika çikolatasıyla birleÅŸerek muhteÅŸem bir çikolata üretimine dönüştü.

Bu projenin hikayesi, DoÄŸankent eski Kaymakamı Cafer Ekici’nin giriÅŸimiyle baÅŸladı. Ekici’nin teÅŸvikiyle yola çıkan DoÄŸankent Kadınlar Kooperatifi, bu lezzeti önce bölgeye, ardından tüm Türkiye’ye tanıttı. Bugün ise dünya markalarıyla yarışacak kaliteye sahip bir ürün ortaya koymanın gururunu taşıyorlar.

Ancak, DoÄŸankent Kadınlar Kooperatifi’nin umut dolu hikayesi, Kaymakam Ekici’nin Hayat Vali Yardımcılığına atanmasıyla akıllara “Bu heyecan yarım mı kaldı?” sorusunu getirdi. Bölgenin kıymetli fındığını, Belçika’dan gelen çikolata malzemesi ile buluÅŸturan kadınlarımız, zamanla bu çabalarının sahipsiz kaldığını hissediyor.

GeçtiÄŸimiz hafta, Bulancak Haber Genel Yayın Yönetmeni Mehmet YaÅŸar’ın bölgedeki bir programa giderken uÄŸradığı bu modern ve tertemiz iÅŸletmede, umumi tuvalet olmadığını fark etmesi dikkat çekti. YaÅŸar, sel felaketinden sonra inÅŸa edilen böylesi bir iÅŸletmede umumi tuvaletin olmamasına ÅŸaşırdı ve DoÄŸankent Kadınlar Kooperatifi’nin yalnızlıklarını görerek onların sesi olmak istedi.

YaÅŸar, Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti’nin bu kooperatife sahip çıkması gerektiÄŸini vurguladı. Ayrıca, eski Kaymakam Ekici’nin gösterdiÄŸi destek gibi, yeni Kaymakamın da bu giriÅŸimci kadınların sorunlarına çözüm bulmasını istedi.

Bu özel ve güzel lezzet durağına Instagram adresini mutlaka inceleyiniz :

https://www.instagram.com/kavrazcikolata/?hl=tr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ä°LK YORUMU SÄ°Z YAZIN

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.