Yayınlanma:

DÖRT MİLLETVEKİLİMİZE SORDUK? RİZE’DE 3,  GİRESUN’DA HİÇ YOK!  

Bu siyaset üstü bir konudur. Ben bununla ilgili çalışmalarımı yapıyorum. Kısa zamanda bir onkoloji doktorunun hastanemize atanmasını bekliyoruz

Giresun’da onkoloji alanındaki doktor eksikliği, yerel sağlık sisteminde ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. İl genelinde onkoloji doktoru bulmakta yaşanan zorluklar, hastaların erişimini engelliyor ve tedavi süreçlerini olumsuz etkiliyor.

Milletvekillerinin bu konuda çözüm odaklı adımlar atmaması, sağlık hizmetlerinin kalitesini olumsuz yönde etkiliyor. Getirilen doktorların kısa süre içinde görevden ayrılması ise sorunun kökten çözülmesini zorlaştırıyor.

Halk sağlığını doğrudan etkileyen bu soruna karşı, ilgili makamların acil çözüm planları geliştirmesi bekleniyor. Giresun halkı, sağlık hizmetlerine erişimde yaşanan bu sıkıntının çözülmesi için yetkililerden daha etkin adımlar atılmasını talep ediyor.

BULANCAK HABER GİRESUN MİLLETVEKİLLLERİNİ GÖREVE DAVET ETTİ.

Hafta sonu Giresun Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Fuat Köse’nin basın toplantısına katılan Milletvekili Elvan Işık Gezmiş’e Bulancak Haber Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar bu sorunu dile getirerek çözüm noktasında Giresun Milletvekillerinin derhal bu konuda çalışma başlatılması istedi.

Giresun Milletvekilleri Ali Temür, Ertuğrul Gazi Konal, Nazım Elmaz ve Elvan Işık Gezmiş’i bir araya gelerek mutlaka çözüm bulmaları gerektiğini söyleyen Yaşar, basın toplantısında Milletvekiline Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sorunlu hizmet olarak hep geçici neden Onkoloji doktoru geliyor? Gelen Doktorlarda neden kaçarcasına kısa bir zaman sonra da ayrılıyor? En son Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Mustafa Büyükkör’ün başka hastaneye gittiğini, hastaların kendi kaderlerine terk edildiğini toplantıda sordu.

Sorumuza cevap veren Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, “bölgede ve Giresun’da kanser vakalarının çok fazla olduğuna dikkat çekerek Eğitim ve Araştırma Hastanemizdeki tıbbi onkoloji doktoru gitti. Bölgemizde ki hastalar için bu büyük sorun olmuştur. Hastalarımız kendi ilinde Giresun’da tedavi olmak istiyor.  Ne yazık ki, Giresun’da onkoloji doktorumuz yok. Rize’de 3 tane onkoloji doktoru var,  Giresun’da ise hiç yok. Karadeniz’e bir onkoloji hastanesi kurulmalı ve merkezi de Giresun olmalı. Bu siyaset üstü bir konudur. Ben bununla ilgili çalışmalarımı yapıyorum. Kısa zamanda bir onkoloji doktorunun hastanemize atanmasını bekliyoruz” dedi.

 

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.