FINDIKTA YİNE NELER OLUYOR?

Fındık alivrecilerinin oyunlarını bozması ve üreticiyi mağdur mağdur etmeyecek bir fiyat açıklamasıdır.

Yayınlanma: Güncelleme: 127 views

Hasat zamanına az bir süre kala serbest piyasada fındık fiyatı 130 -135 Tl. bandında seyrederken, son 10 günde aniden fiyatının 90 Tl. ye kadar düşmesi fındık üreticilerini endişelendirmenin ötesinde korkutmaktadır.

Oysa fındık üreticileri emeğinin karşılığı olarak fındık taban fiyatını sabırsızlıkla 150 Tl. beklerken, fiyatın birdenbire düşürülmesini büyük bir şaşkınlıkla karşıladılar.

Fındık taban fiyatının açıklanacağı bugünlerde bazı kişiler fiyat konusunda olumsuz hava oluşturmaya çalışırken, buna paralel olarak fındık fiyatının da birdenbire düşürülmesi piyasada bir fiyat baskısı oluşturulmaya çalışılarak algı operasyonu yapıldığı izlenimi vermektedir.

Hükümet bir avuç çıkarıcının fındıkta oynamak istediği oyunu bozarak üreticinin alın teri ve emeğinin karşılığı bir fiyat vermelidir.

Fındığın maliyeti dikkate alındığında üreticiyi mağdur etmeyecek fiyat ilgili birimlerin hesaplamalarına göre en az 150 Tl.dir.

Ayrıca T.MO. fındık alımlarını üreticiyi mağdur etmeden, bıktırmadan kısa sürede ve hızlı olarak yapmalı, parasını da peşin olarak vermelidir.

Üreticilerin hükümetten beklentisi ise; fındık alivrecilerinin oyunlarını bozması ve üreticiyi mağdur mağdur etmeyecek bir fiyat açıklamasıdır.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.