Yayınlanma:

GİRESUN DEPBOY CADDESİ 1 MAYIS COŞKUSUYLA DOLDU

Giresun’da 1 Mayıs etkinlikleri, barışçıl ve coşkulu bir şekilde tamamlandı.

01 Mayıs 2024 Çarşamba günü işçi sınıfının uluslararası birlik ve dayanışma günü olan 1 Mayıs, Giresun’da da coşkuyla kutlandı.

Binlerce işçi, emekçi ve sendika temsilcisi Giresun’un caddelerini ve meydanlarını doldurarak taleplerini dile getirdi.

Giresun’da bulunan sendika örgütlerinin iş birliğiyle düzenlenen etkinlik saat: 11.00’da ana cadde bepboy mevkiinde yürüyüş başladı. Kentin ana meydanı ve caddesi bayraklar ve flamalarla donatılarak renklendi. İşçi sendikalarının temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin mensupları, alanda bulunan platformda bir araya gelerek emekçilerin hak ve taleplerini vurgulayan konuşmalar yaptı.

1 Mayıs etkinlikleri kapsamında yapılan konuşmalarda, işçi hakları, emekçilerin yaşam koşulları, iş güvencesi gibi konuların yanı sıra, kadın işçilerin haklarına da vurgu yapıldı. Kadınların iş hayatında daha fazla temsil edilmesi ve eşit haklara sahip olması için mücadele çağrısı yapıldı.

Kutlamalara, çeşitli meslek gruplarından işçilerin yanı sıra, aileleri de büyük ilgi gösterdi. Çocuklarını da yanlarına alan aileler, emek ve dayanışma ruhunu gelecek nesillere aktarma arzusunu sergiledi.

Kutlamalar, coşkulu müzikler eşliğinde dans gösterileri ve halk oyunlarıyla renklendi. Etkinlikler kapsamında, işçi mücadelesini ve dayanışmayı simgeleyen pankartlar taşındı, marşlar söylendi.

Giresun’da 1 Mayıs etkinlikleri, barışçıl ve coşkulu bir şekilde tamamlandı.

Emekçilerin birlik ve dayanışma içinde olduğu mesajı, katılımcıların coşkulu alkışlarıyla yankılandı. 1 Mayıs, Giresun’da unutulmaz bir gün olarak anıldı.

Tüm bu güzelliği etkinliğin başından sonuna kadar sosyam meyda alanında interaktif yayın yapan BULANCAK HABER canlı olarak yayınladı.

 

 

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.