GİRESUN İLİMİZE YAKIŞMAYAN BİR GÖRÜNTÜ

Giresun, doğal güzellikleriyle anılmaya devam etmeli ve şehir girişindeki her detay, bu güzellikleri yansıtmalıdır

GİRESUN İLİMİZE YAKIŞMAYAN BİR GÖRÜNTÜ
Yayınlanma: Güncelleme: 280 views

Giresun, tarih boyunca doğal güzellikleri ve deniziyle öne çıkan bir şehir olmuştur. Ancak, son zamanlarda şehir girişindeki Balıkçı satış noktasının estetik kaygıları göz ardı ederek kurulmuş olması, şehrimizin karakterine uygun düşmemektedir.

Şehir girişinin ilk izlenimi, ziyaretçilere yönlendirdiği mesajla önem taşır. Ancak, Balıkçı satış noktasının karmaşık ve düzensiz görüntüsü, şehrimizin güzelliklerini ve düzenini yansıtmaktan uzaktır. Bu durum, hem yerel halkın hem de şehrimizi ziyarete gelen turistlerin memnuniyetsizliğine sebep olmaktadır.

Estetik kaygılar sadece görsel açıdan değil, aynı zamanda şehrin turizm potansiyelini de etkiler. Giresun’un turizmdeki potansiyeli düşünüldüğünde, şehir girişindeki bu olumsuz izlenim, turistlerin şehre olan ilgisini azaltabilir.

Bu noktada, şehir yönetiminin ve ilgili kurumların bu duruma duyarsız kalmamaları, Balıkçı satış noktasının görüntüsünü düzeltmek ve şehrimize yakışır hale getirmek için gerekli adımları atmaları büyük önem taşımaktadır. Şehrimizin turistik cazibesini artırmak ve sakinlerin gurur duyacağı bir giriş sağlamak adına estetik bir planlama şarttır.

Giresun, doğal güzellikleriyle anılmaya devam etmeli ve şehir girişindeki her detay, bu güzellikleri yansıtmalıdır. Unutulmamalıdır ki, güzel bir şehir girişi, misafirleri şehre hoş bir atmosferle davet etmek demektir.

Bu alanda hayatlarını ve ailelerinin geçimini sağlayan balık satışıcılarının madur edilmeden ve onlara daha modern, güzel bir balık satış noktası da hazırlanmalıdır.

Ayrıca hemen arkasında olan ve adı YOL VERMEZ SOKAK’ında adı değiştirilerek  “AYTEKİN ŞENLİKOĞLU SOKAK” adının verilmesi çok daha anlamlı olacaktır.

 

HABER FOTO ; BİZİM GİRESUN HABER

 

 

 

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.