HAK-SEN; BİZ, PARTİLERİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLİZ

Çivi, Biz bazı sendikalar gibi partilerin arka bahçesi değiliz. Memurun arka bahçesiyiz” dedi.

HAK-SEN; BİZ, PARTİLERİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLİZ
Yayınlanma: Güncelleme: 210 views

Hak ve Emeğin Sendikası sloganı ile Karadeniz bölgesinde çok kıza zaman içinde büyük bir ivme yakalayan ve kısa adı Haksen olan Kamu çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonuna bağlı  Samsun, Ordu ve Giresun Haksen yöneticileri ve üyeleri 6 Mayıs Cumartesi günü saat 10:00′ da Haksen Konfederasyonu Genel Başkanı Sayın Ayhan Çivi ve Büro Haksen Genel Başkanı Köksal Kızılcı’ katılımıyla Samsun Gülhan restoranda sabah kahvaltısında bir araya geldiler.

 

 

Birlik ve beraberlik içerisinde coşkulu bir şekilde geçen sabah kahvaltısından sonra Haksen Konfederasyonu Genel Başkanı Ayhan Çivi “sendikamızın değerli üyeleri, aileleri ve değerli misafirler sizleri bu güzel günde bir araya getirmenin mutluluğu içindeyiz. Düzenlemiş olduğumuz sabah kahvaltısına teşrifleriniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

 

 

Kuruluşumuzdan bugüne kadar HAKSEN olarak tek amacımız demokratik ve çağdaş sendikacılık ilkeleri çerçevesinde tüm yurttaşlar için sosyal adaletin sağlanması bizleri güçlü kılan anlayışımız olmuştur. Memur ve emekli sefalete mahkûm edilmiştir. Hükümet ve Hükümete yakın sendika Genel Başkanının birlikte belirlediği maaş artışlarına karşı sendikaların ve memurların tepkisini ortadan kaldırmak, Hükümete yakın sendikaların üyelerinin istifalarının önüne geçmek ve alternatif sendikalara üyeliklerin engellenmesi için yüzde iki barajı getirilmiştir.

 

 

Bu şekilde bağımsız sendikalara üye memurların toplu sözleşme ikramiyesi hakkı elinden alınarak, memurların barajın altında kalan sendikalardan istifa etmesi amaçlanmıştır. Bu istifalar sonucu baraj altında kalan 200 sendika ve 400 bin üye mağdur edilmiştir. Bu durum yandaş olmayan sendikalara yönelik sivil bir darbedir. Tek tip sendika ile memurlar mahkum edilmek istenmiştir.

 

Anayasa ve sendika kanunları çiğnenerek yapılan düzenlemeye karşı hukuki mücadelemizi başlattık.  Hak ve emek mücadelemizden asla taviz vermeyeceğiz.

 

Bu duygu ve düşünceler ile birlikte Sendikacıların yapması gereken işlerin emek ve hak mücadelesi olması gerektiğinin altını çizen Çivi, Biz bazı sendikalar gibi partilerin arka bahçesi değiliz. Memurun arka bahçesiyiz” dedi.

 

Sabah Kahvaltısının akabinde Haksen Konfederasyonu Genel Başkanı Sayın Ayhan Çivi ve Büro Haksen Genel Başkanı Köksal Kızılcı, Haksen Konfederasyonu Giresun İl Başkanı Serkan YILDIRIM, Büro Haksen Giresun İl Başkanı Serdar PEKDEMİR, Eğitim Haksen Giresun İl Başkanı Tanju KALINTAŞ, Giresun Haksen Kadın Kolları Başkanı Kadriye AKGÖZ, Büro Haksen Ordu İl Başkanı Cengiz SAYAN ve Ordu Meteoroloji Müdürlüğü İş yeri temsilcisi Metehan BÜYÜKKAYA Ordu ve Giresun İllerinde üyelerinin sorunlarını yerinde dinlemek için bir dizi ziyarette bulundular.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.