HER BAHAR BİR ÇİCEKLE BAŞLAR

Değerli dostlar!!! Bir yıl içinde birbirini tamamlayacak, birbirine bağlı iki seçim yapacağız. Bu zamana kadar yerel seçimlerde seçeceğiniz kişide aranılan kriterler ulaşılabilirliği,ilişkisi,hizmeti,projesi,vizyonu,çabası,güvenilirliği,sosyal kültürel sanatsal alanda katacağı değerle ölçülürdü. Ancak günümüzde..

Yayınlanma: Güncelleme: 223 views

Değerli dostlar!!!
Bir yıl içinde birbirini tamamlayacak, birbirine bağlı iki seçim yapacağız.
Bu zamana kadar yerel seçimlerde seçeceğiniz kişide aranılan kriterler ulaşılabilirliği,ilişkisi,hizmeti,projesi,vizyonu,çabası,güvenilirliği,sosyal kültürel sanatsal alanda katacağı değerle ölçülürdü.
Ancak günümüzde ulusal politika, ülke siyaseti, yerel kriterlerin direkt önüne geçmiştir.
Dolayısıyla,
Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçu,2024 yerel seçim sonucunu doğrudan belirleyecektir.
Hepimizin 5 yılını, belki 10 yılını, belki 20 belki 50 yılını etkileyecek bir seçim.
Dün Erzurum’da olup bitenler her insan gibi beni de çok üzdü ve kaygılandırdı.
Lütfen aklıselim, soğukkanlı ve sükunet.
Çok ayrıştık, düşman kamplara bölündük, ülke olarak sanki Cenk’e gidiyoruz.
Şahsen ben kimin kazanacağı ile ilgilenmiyorum.
Muhalefet yada iktidar tüm siyasete ortadan söylüyorum.
Her şey bozuldu, yıkıldı, hırpalandı, millet bıkkın ve yorgun.
Seçimin bir anlamının kalmadığını düşünüyorum.
Kim kazanırsa kazansın asıl olan seçim sonrası. Pazartesinden itibaren
yaşayacağımız ekonomik sıkıntıları, bozulmuş, tahrip olmuş toplumsal barışımızı, kardeşliğimizi nasıl sağlayacağımızı düşünmeliyiz.
Siyasi sertleşmenin ve bu kadar bol keseden dağıtılan ulufelerin bedeli olacak elbette ”tatlı tatlı yemenin acı acı, ılık ılık yellenmesi” kaçınılmazdır.
Mitinglerin giderleri, israfın, gelgitlerin, bol derin harcamaların, savurganlığın maliyeti yok mu ? Kim ödeyecek, kimden çıkacak sanıyorsunuz?
Bir hafta sonra dolar 30 TL’yi, belki de 40 TL’yi, görmeyeceğini, enflasyonun canavarlaşmayacağını, temel ihtiyaç, temel gıda ve tüketim maddeleri yani iğneden ipliğe her şeye ne kadar zam
yapılacağını, hukukun, özgürlüğün, demokrasinin rafa kalkmayacağını, ittifakların içlerinden kuş mu çıkacak, civciv mi çıkacak
kimse bilmiyor, tahmin bile edilemiyor.
Belirsizliğin tavan yaptığı bu ülkede ne olacak ki bu söylediğim olumsuzluklar olmayacak.
Falcı bacıya mı soralım ? yoksa yazı turamı atalım?
Allah aşkına bir bilen varsa söylesin?
Kim kazanırsa kazansın yoksul halkım kazansın, huzur kazansın, Barış kazansın, refah kazansın, ülkem kazansın temennisinde bulunuyorum.
Hem ulusal, hem yerel seçimlerde seçmenin % 50 sini motivasyonunu bozarak, iştahını kaçırarak, canını sıkarak, mutsuz ederek, ötekileştirerek, iterek kakarak, düşmanlaştırarak, üstenci bakışla, kindarlık yaparak kazansanız ne yazar, kazanmasanız ne yazar.
Ulusal yada yerelde oy vererek seçildikleriniz elinde bulundurduğu kurumları yönettiklerini mi ? yoksa seçmenlerine liderlik ve hizmet ettiklerini mi düşünecekler?
Ulusal yada yerelde oy vererek seçtiklerimiz gönülleri değil,güveni değil,mutluluğu değil,barışı değil,sevgiyi değil,umudu değil,tek dertleri ve yegane hedefleri sadece seçimi kazanmaksa,kazansanız ne yazar,kazanmasanız ne yazar?
Seçilenler kendilerini oturdukları koltuğun sahibi sanacak,keyfi hareket edecek,öncelik kendi bekaları olacak,vatandaş yine sürünecek,hizmet sadece lafta kalacak,oy vermeyenler tukaka olacak,seçilmişler mış gibi yapmaya devam edecek,hizmet yerine sürekli mazeret üretilecek,günah keçisi başkası olacak,kibirden ve savurganlıktan taviz verilmeyecek,her zamanki gibi vatandaşa tepeden bakılacaksa kazansanız ne olur,kazanmasanız ne olur?
Düşünün,ulusal yada yerelde % 50 si sizi sevmiyor değil,Direkt size düşman oluyorsa şimdi soruyorum siz LİDER misiniz? Kimin LİDERİSİNİZ ? Kime LİDERLİK yapıyorsunuz?
Böyle bir atmosferde kazansanız ne yazar,kazanmasanız ne yazar.
Ağız tadıyla,şölen havasında,bayram sevinciyle seçim yapmak yerine,kas güçüyle,korkuyla,Kavgayla,ayrıştırmayla,öfkeyle,tahammülsüzlükle,suçlamalarla,yaftalamakla,tahrikle,küfürle,hakaretle,devlet güçünü çıkaramaçlı kullanarak,taşla,tehditle,kışkırtmakla,liyakatsızlıkla belli güçlerin arkasına saklanarak,seçmenine tuzak kurarak,toplumsal değerlerini yok ederek
Kazansanız ne yazar?
kazanmasanız ne yazar?
Hizmet etmek için seçilip devlet makamını işgal eden LİDER,koltuk gücünü şefkatten,merhametten,vicdandan,ana ocağı,baba kucağı sıcaklığının önünde tutuyorsa,
kazansanız ne olur?
kazanmasanız ne olur?
Toplum olarak birlikte problem çözme becerimiz yok olmuşsa,liyakatın yerini bizden sizdenciler almışsa,demokrasiyi,çoğulculuğu,
toplumsal barışımızı ve adaleti kaybetmişsek,
Kazansanız ne olur ?
kazanmasanız ne olur?
Muhalifleri,aykırıları,farklılıkları zenginlik olarak görmeyen,onları yok etmeye çalışan bir kafa,
kazansa ne yazar?
kazanmasa ne yazar?
Birbirimize güvenimizi yitirmişsek,seçtiklerimiz karşısında sindirilmişsek,ürkek,korkak,silik,hesap sormaktan,nemelazımcılık anlayışı tavan yapmışsa,oy vermeyenler terörist,eleştirenler hainlikle yaftalanmışsa,kendinizin dışında seçilmek,seçimi kazanmak suç olmuşsa
seçilseniz ne olur?
seçilmezseniz ne olur?Artırma,büyütme,onarma,üretme,güzelleştirme,mutlu etme,birlikte yapma,ekip olma,saygı sevgi anlayışını yok etmişsek
kazansanız ne yazar?
kazanmasanız ne yazar?
Seçilmişlerin hizmet yarışı,yerini,bireysel çıkara dayalı kamunun gücünden pay alma mücadelesine dönüşmüşse
Kazansanız ne yazar?
Kazanmasanız ne yazar?
Kimse sizden ulufe dağıtmanızı,sadaka vermenizi,zengin etmenizi,her yeri güllük gülistanlık yapmanızı,han hamam bağışlamanızı ,bol keseden sallamanızı beklemiyor ki!!
Doğru yönetmenizi,vaatlerinizi ve sorumluluğunuzu yerine germenizi,ülkenin kaynaklarını,üretimini,zenginliğini adil bölüşmeyi,insanca yaşamak için gayret göstermenizi,anlamanızı,dinlemenizi,değer vermemizi,kavga etmemenizi,gönlünün okşanmasını istiyor.
Vatandaş olarak çok şey mi istiyor?
Ülkenin bu gün geldiği noktada korkular,umutların önüne geçiyorsa enerjinizi boşuna harcamaya gerek yok.
İktidarların sonu toplumun mutluluğu kadardır.(bana aittir)
Muhalif olan arkadaşlara küçük bir öneride bulunmak isterim.
Siyasetle oluşan,gelecek hayallerinizi çok yükseğe koymamanızı,
Bireysel olarak değiştirmeye gücünüzün yetmediği konularda kendinizi çok fazla germemenizi relaks olmanızı,tüm bunlara rağmen yinede rahat olamıyorum diyorsanız!!!
“Elle gelen düğün bayram,insanlar hakettiği şekilde yönetilir” deyin kendinizi derin sulara salın gitsin.
LİDERİ doğru seçer,beyin organizasyonu doğru yaparsanız bağırsaklar sağlıklı çalışır,içindeki pislikler kolay temizlenir,yoksa kabız olmanız kaçınılmaz olur.
Bir düşünür,
“Politikacılar bebek bezine benzer, değiştirilmezse kokmaya başlar” demiş.
Değişim, değiştirmek değildir, eski her zaman atılmaz, bazen çok faydalı da olabilir.
Temizlenir, yıkanır, piripak olup yenisinden daha da işlevsel olabilir.
Ben yine de her seçim bir umuttur derim!!!!
Bir çiçekle bahar olmaz, ama, her bahar bir çiçekle başlar.
Hayır veya şer, karanlık veya aydınlık, sevinç veya hüzün, zenginlik veya yoksulluk parmağının ucunda.
Boynunu büküp avucunu sıkma artık, kafanı kaldır elini aç, kollarını havaya kaldır, masmavi gökyüzüne umutlu gözlerle gülümse.
Saygılarımla….

 

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.