KAMUOYU VALİLİK VE İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA BEKLİYOR.

BASIN GİRESUN VALİLİĞİNDEKİ OLUMSUZ VE YANLIŞ UYULAMALARA GEÇİT VERMEDİ.

KAMUOYU VALİLİK VE İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA BEKLİYOR.
Yayınlanma: Güncelleme: 302 views

Basının asli görevi kamuoyunu doğru bilgilendirmek ve haberdar etmektir.

Yaklaşık 100 yıllık geçmişi olan Giresun basını da, bu noktada çok başarılı olmuitur.

Geçtiğimiz yıl önceki vali döneminde, Giresun Valiliğindeki kamu vicdanını yaralayan bazı uygulamalar, basın yayın organlarında haber olması sebebiyle bu uygulamalardan vazgeçilmiştir.

Basın yayın organlarında yer alan bu haberlere Giresun Valiliği’nden de bugüne kadar herhangi bir açıklama yapılmamıştır.

Giresun’da basın yayın organlarında haber olması nedeniyle son bulan uygulamaları derledik.

-Bir youtube kanalında yayınlanan “Valilikte Müzikli Tuvalet” haberi kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Haber sonrası tuvaletlerden müzik yayını kaldırılmış ve tuvalet kabinlerinden dışarı taşan suların taşması önlenmiştir.

– ilimizde bazı müdürlerin makam odalarına banyo yeri yaptırması ile ilgili haberimiz toplumda büyük yankı bulmuştu. Haber sonrası bazı müdürler makam odalarındaki banyo yerlerini iptal ettirmiş, bazı müdürlerde banyo yeri yapımından vazgeçmişlerdir. Makam odası arkasına kendinden önceki dönemde yapılmış olan banyo yerini iptal ettiren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürünü bu hassasiyetinden dolayı kutluyoruz.

– Giresun Valiliği’ndeki ses düzeni yapım ve onarım işinde, salonda var olan mevcut cihazlara yeni alınmış gibi fatura kesen ve devleti dolandırmaya çalışan yüklenici firma yetkililerce bilinmesine rağmen, valilikteki diğer işlerine yaklaşık 2 yıl devam etmiştir. Olayın gazetelerde ve internet sitelerinde yer alması üzerine, Valilik bu firma ile yollarını ayırmıştır.

– Ve son olarak bazı yazılı basın organlarında ve internet sitelerinde yer alan Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş’un valilikte düzenlenen eğitimlerde derse girmediği ve onayı olmadığı halde Türkiye’de bir ilke imza atarak aynı anda 3 yerden ek ders ücreti aldığı haberleri sonrasında, adı geçen vali yardımcısı ek ders ücreti almaktan vazgeçmiştir.

Diğer valiliklerde böyle bir uygulama var mıdır? Vali Yardımcısının bu eğitimlerden ek ders adı altında aldığı ücret yasalmıdır? yasal değil midir? Yasal değilse parayı maliyeye iade etmiş midir?

Kamuoyu Valilik ve İçişleri Bakanlığından açıklama bekliyor.

 

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.