MEHMET KEFELİ’NİN DEKLANŞÖRÜNDEN BİR NOSTALJİ

Aile büyükleri, komşuları unutulan dostluğu birlikteliği gözler önüne serdiler.

MEHMET KEFELİ’NİN DEKLANŞÖRÜNDEN BİR NOSTALJİ
Yayınlanma: Güncelleme: 266 views

Fındık mevsimine sayılı günler kala fındık öncesi bahçe temizliği ve bakımı son hızla devam ediyor.

 

 

Tüm bu çalışmalar yapılırken fındık mevsiminde bir araya gelen uzakları yakın eden fındık sezonunun başlama zamanı öncesinde bahçede ki ıhlamur ağaçları imece veya aile buluşmasını ortaya çıkartıyor.

 

 

Bu görüntülerden bir tanesi de Ordu ili Ulubey ilçesine bağlı Akpınar Mahallesi’nde ıhlamurlar toplanırken objektiflere yansıdı. Uzun yıllar Belediyede Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünü ve yani sıra Tiyatro Müdürlü de yaptı.

 

 

Mehmet Kefeli ( 2004 – 2013) yılları arası da ise ve sonrasında da Ordu Belediyesi Kültür ve Turizm Müdürlüğünde,Ordu’nun Ulusal ve yerel basında tanıtımı görevini yapan ve emekli olduktan sonra kendisini Ordu ilini özellikle sabah erken saatlerde sahilde deklanşörüne birbirinden harika profesyonellere taç çıkartarak kareler yakalayan Mehmet Kefeli oldu.

 

 

Mehmet Kefeli şimdi de karşımıza unutulmaya yüz tutmuş imece usulünde bir ıhlamur hasatından karelerle farkını gösterdi.

 

 

Ayrıca bu yapılan çalışmada fındık bahçesinde buluşmada kimi zaman fındık dalı altında, kimi zaman ise harmanda kara demlikle çay içmenin ve demlemenin keyfini de bizlere hatırlattı.

 

 

Ordu Ulubey ilçesine bağlı Akpınar Mahallesi’nde Merhum babası Hacı İbrahim ve Merhume annesi Melek Kefeli’nin evinin hemen önünde ıhlamurları toplayan aile büyükleri, komşuları unutulan dostluğu birlikteliği gözler önüne serdiler.

 

 

İlk önce Ihlamur ağacı budanarak sırasıyla tomurcuklar yapraklarından ayıklanarak ve kurutularak çay haline getirilecek şekilde hazırladıkları çalışmayı Mehmet Kefeli’nin objektiflerinde bir nostalji eşliğinde sunuldu.

 

 

 

 

 

 

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.