PAKUN, ASRIN FELAKETİNİ UNUTMADI

PAKUN’DAN DEPREM BÖLGESİNE ANLAMLI DESTEK

PAKUN, ASRIN FELAKETİNİ UNUTMADI
Yayınlanma: Güncelleme: 136 views

Pakun, yüzyılın felaketi olarak adlandırılan depremlerden etkilenen 100 bine yakın depremzedeye felaketin 1. yıl dönümünde un ve ekmek desteğinde bulundu.

Türkiye’nin önde gelen un üreticisi ve ihracatçısı Pakun, Asrın Felaketi olarak adlandırılan depremlerin yıldönümünde anlamlı bir sosyal sorumluluk projesi geliştirdi. Marka, kız öğrencilerin hazırladığı 50 bin roll ekmek ile bölgenin ihtiyacını karşılayacak olan unlarını depremzedelere ulaştırdı.

Sektörde 50 yıllık deneyime sahip Pakun markası, 11 ilimizi etkileyen 6 Şubat depreminin yıldönümünde depremzedeleri unutmadı. Samsun merkezli şirket, Bafra Hasan Çakın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle birlikte yaptıkları ekmekleri bölgeye ulaştırdı. Şirket ayrıca bölgenin simit, ekmek, poğaça ihtiyacını karşılamak amacıyla un çuvallarıyla dolu tırlarını başta Hatay olmak üzere, depremden etkilenen illere sevk etti. Pakun çalışanlarının gönüllü olduğu sosyal sorumluluk projesinde kız meslek lisesi öğrencileriyle birlikte Samsun’da özenle hazırlanıp paketlenen roll ekmekler ile markanın unlarıyla yapılacak unlu mamuller, depremden etkilenen yaklaşık 100 bin insanımızın ihtiyacını karşılayacak.

Özgen: Bölgeye desteklerimiz 1 yıldır sürüyor

 Sosyal sorumluluk projeleriyle öne çıkan Pakun’un CEO’su Ertan ÖZGEN, ‘’ Asrın felaketinin ardından şirket olarak acil eylem planı oluşturmuş ve yetkili kurumlarla koordineli olarak bölgenin ihtiyacını karşılamak üzere harekete geçmiştik. Yıl boyunca bölgeye desteğimizi sürdürdük ve felaketin 1’inci yılında da depremzede vatandaşlarımızı unutmadık. Dayanışma ruhuna inanan bir şirket olarak ‘Birlikte Daha Güçlüyüz’ diyerek yola çıktık. Elbirliğiyle kısa zamanda yaralarımızı saracağımıza inanıyoruz’’ diye konuştu.

Bu topraklardan aldığı gücü yine bu toprağın insanına verme vizyonuyla hareket eden Pakun, birçok alanda ihtiyaçları karşılamak üzere çalışmalarına devam ediyor.

11 ilde büyük bir yıkıma neden olan depremlerin ardından hızla harekete geçen Pakun, temel gıda malzemelerinin bulunduğu 2 tır kumanya ile un çuvallarını Çorlu Fabrikası’ndan, 1 milyon 300 bin roll ekmek yapımında kullanılacak un çuvallarını ise Bafra Fabrikası’ndan bölgeye ulaştırmıştı. Bafra Ticaret Borsası’na yapmış olduğu nakdi yardımın yanı sıra AFAD aracılığıyla depremzedelere powerbank yardımında bulunan marka, yardım malzemelerinin taşınması için çeşitli kamu kuruluşlarına 10 bin adet ambalaj desteği verdi. Afet bölgesine gönderilmek üzere üretilen ekmekler için ise Bafra Hasan Çakın Meslek Lisesi ekmek üretim atölyesine 100 çuval un sevk etti. Pakun aynı zamanda resmi kurumlarla koordineli olarak 10 depremzede ailenin 1 yıl boyunca barınma ve temel ihtiyaçlarını da karşıladı.

Yıl boyunca deprem bölgesine un yardımlarını sürdüren şirket, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, kandiller ve Ramazan Bayramı gibi özel günler kapsamında deprem bölgesindeki çocuklara çocuk kitabı, boya, kalem, resim defteri, oyuncak ve bayram şekeri ulaştırdı. Pakun, depremzede çocuklara bayram hediyelerinin yanı sıra pizza ve pasta etkinliğinde kullanılmak üzere un ve kumanya desteğinde bulunmaya devam ediyor.

 

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.