PROF.DR.YILMAZ CAN;BİZE BU KONUDA GÖRÜŞ

“İNŞAAT NEDENİYLE BİRİMLERİ TAŞIDIK”

PROF.DR.YILMAZ CAN;BİZE BU KONUDA GÖRÜŞ
Yayınlanma: Güncelleme: 155 views

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yılmaz Can, Kale mahallesindeki tarihi rektörlük binasının Giresun Valiliği’nin talebi üzerine ‘boş olduğu ve amacına uygun kullanılmadığı’ gerekçesiyle üniversiteden geri alındığını ifade ederek, “Bize bu konuda görüş sorulmadı” dedi.

 

“İNŞAAT NEDENİYLE BİRİMLERİ TAŞIDIK”

 

Yazılı bir açıklama yapan Can, söz konusu binada bir belge müzesi oluşturmak için DOKA’dan 600 bin TL kaynak alarak onarım ve inşaat çalışmaları başlattıklarını, bu nedenle orada bulunan birimleri taşıdıklarını söyledi. Bu sırada üniversitenin fındık ihtisaslı üniversite ilan edilmesiyle projeye fındık müzesini de kattıklarıı belirten Can, “binanın bahçesine açılan çay bahçesi için Kültür Varlıkları Koruma Müdürlüğü’nden izin aldık ve Milli Emlak Müdürlüğü’ne bilgi verdik” dedi.

 

YARGIYA GİTMEYECEK…

 

Rektör Can, yürütülen projelerin gerçekleşmesi için karardan geri dönülmesini ve binanın yeniden üniversiteye tahsisini istedi. Yılmaz Can, “Talebimizi üniversite senatosuna sunduk. Kararı Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığına iletmeyi düşünüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

 

KAYNAK; GİRESUN 28 HABER

UFUK KEKÜL

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.