Yayınlanma:

SADE VE MÜTEVAZİ BAYRAMLARIMIZI KUTLADIK.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilmiştir   Bu özelliği ile çocuklara armağan edilen tek bayram olma..

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilmiştir

 

Bu özelliği ile çocuklara armağan edilen tek bayram olma niteliği taşımaktadır.

“23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI” tüm yurtta olduğu gibi Giresun Bulancak ilçesinde kutlandı.

 

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, savaş yıllarında öksüz ve yetim kalan çocuklara moral vermek, öksüz ve yetim çocukların sevinmelerini sağlamak için 23 nisan tarihinde bahar şenliği havasında kutlamalar düzenleyerek bu önemli güne çocuk bayramı ismi vermiştir. Bununla beraber Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı ise Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasını sağlayan TBMM’nin açılışını kutlamak için düzenlenen milli bir bayramdır.

 

 

Ayrıca 1933’te Atatürk’le başlayan çocukları makama kabul etme geleneği günümüzde çocukların kısa süreliğine devlet kurumlarının başındaki memurların yerine geçmesi şeklinde devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilmiştir.

 

Böylesi bir bayram günü bulancakheber.com.tr İnternet Gazetemizde ve dış mekân canlı yayın akışımız da BULANCAK HABER olarak bayramı siz değerli takipçilerimizin beğenisine sunarız

 

İlk Görüntü Bulancak Gazi Orta Okulu bahçesinde Atatürk büstüne sunulan çelenk programı ve ardından (BATEM) Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda gerçekleşti.

 

İLK PROGRAM:

https://www.facebook.com/bulancakhaber.com.tr/videos/1473628990054758

İKİNCİ PROGRAM:

https://www.facebook.com/bulancakhaber.com.tr/videos/542246674501845

 

 

 

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.