SAHADA OLAN EMEKÇİ GAZETECİLER UNUTULDU.

Giresun Birun Kümbet Dağı Evi Kar Festivali’nde sahada var olan Emekçi Gazeteciler çağrılmadı.

SAHADA OLAN EMEKÇİ GAZETECİLER UNUTULDU.
Yayınlanma: Güncelleme: 263 views

Giresun’un doğal güzellikleriyle ünlü Birun Kümbet Dağı’nda düzenlenen Kar Festivali, bu yıl tartışmalara yol açacak bir eksiklikle gündeme geldi. Festivalde sahada çalışan yerel gazetecilerin çağrılmaması ve yok sayılması bu mesleğe gönül veren Mehmet Yaşar’ı derinden üzdü.

Festivalin ulusal medyadan geniş şekilde yer bulması ve ulusal düzeydeki gazetecilerin etkinlikte bulunması, yerel gazetecilerin adeta göz ardı edildiği hissini uyandırdı. Sahada çalışan ve bölgedeki etkinlikleri takip eden yerel gazetecilerin, etkinlik boyunca görev almak için çağrılmaması, basın özgürlüğü ve yerel medyanın önemi konusunda endişeleri artırdı.

Yerel gazeteciler, böylesine önemli bir etkinlikte yer almayı beklerken, kendilerine yönelik yapılan bu ayrımcılığı kınadılar. Yerel medyanın, bölgenin sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlayan bir unsur olduğu ve etkinliklerin kapsamlı bir şekilde yerel basında yer alması gerektiği vurgulandı.

Giresun genelinden bölgemizde ki turizm alanlarının Giresun Valiliğince bölgede ki yerel gazetecilere tanıtım organizasyonu yapılmadığı bir ilde, 1. Kar Festivali’nin yerelde emekçi gazetecilere haber verilmeden ya da çağrılma gereği duyulmadan yapılması şaşırtmadı.

Bu kapsamda İnternet Gazetemiz bulancakhaber.com.tr ile interaktif canlı yayın yapan BULANCAK HABER Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar, “ulusal olmayan ama sahada her daim emekçi gazeteci olarak çalışan bir gazeteci olarak üzüntülerimi dile getirmek isterim” dedi.

 

 

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.