SAHİPSİZ GİRESUN

Oysa bir başka il de olsa ortalık ayağa kalkardı.

SAHİPSİZ GİRESUN
Yayınlanma: Güncelleme: 203 views

UFUK KEKÜL / GİRESUN’U DA KAPATIN

 7 tane ilin askeri birliklerinin bağlı olduğu Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı kapatıldı, Tuğgeneral başka bir ile atandı. Komutanlık belki Trabzon’a kurulacak. Muhtemelen burası alaya çevirilecek. Böylece ilimiz ekonomik olarak önemli ve ciddi bir kayba uğrayacak.

Çünkü on binlerce subay, astsubay, er-erbaşın bağlı olduğu bir merkezdi komutanlık.

Ama asıl kaybımız itibarımızda olacak.

Çünkü Bölge Komutanlığı İstiklal mücadelesine iki gönüllü alayla katılan, ülkenin kurtuluş ve Cumhuriyetin kuruluşuna katkı sunan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün muhafız alayının, Osman Ağa ve Hüseyin Avni Alparslan komutanların kenti Giresun’a  verilen bir payeydi. Madalya gibiydi.

Şimdi rütbemizi söktüler…

Üstelik de binlerce Giresunlunun da şehit olduğu Büyük zaferin yıldönümünde böyle bir kurumu kapatarak onurumuza hakaret ettiler.

Ses var mı, yok. İtiraz eden var mı, yok.

Giresun garip bir memleket. Halkın, iktidar ve muhalefetin, STK’ların, belediyelerin, basının üzerinde anlaştığı ve uzlaştığı tek bir konu var: Giresun’un hak ve menfaatlerini savunmamak, susarak izlemek.

 

Oysa bir başka il de olsa ortalık ayağa kalkardı.

 

 

 

Peki, milletvekilleri ne yapar? Bu şehir onları Ankara’ya şehri temsil etsin diye yolladı, teslim etmeye değil. Facebook’tan paylaşım yapsın diye hiç değil.

 

Onu bunu ziyaret etmekle, kutlamakla görev ve sorumluluklar yerine getirilmez. Gün bugündür. Böyle bir zamanda konuşmayacaksınız da ne zaman konuşacaksınız?

Ne düşünüyorsun; Nazım Elmas, Ali Temur, Elvan Gezmiş; Ertuğrul Gazi Konal, Nurettin Canikli Ayağa kalkın ve cevap verin. Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı neden kapatıldı?

 

SEKA, Köykobir Sunta, Adel Kalem, Petrol Ofisi Dolum Tesisleri, Orman Ana Tamirhane, liman işletmesi, Hekim Süt, onlarca fındık fabrikası, oteller, restoranlar, yani ile katma değer ve istihdam sağlayan ne kadar kurum ve kuruluş varsa kapandı. Süper Ligdeki Giresunspor da kapanmak üzere. 22 yıldır batıyoruz, iyi olan tek bir şey kalmadı. Varsın Olsun, oy vermeye devam.

Verdikçe kapanıyoruz.

 

Giresun’da kapanmayan bir tek Giresun kaldı. Onu da kapatın da rahat edelim.

 

 

 

 

 

Kaynak

Ufuk Kekül/Giresun’u da kapatın

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.