TOPLUMSAL DAYANIŞMA VE İŞ BİRLİĞİ

Derin Yoksulluk Ağı’nın Kurucu Başkanı, araştırmacı gazeteci ve yazar Hacer Foggo ile 29 Ekim Kadınlar Derneği Giresun Şube Başkanı Emine Şenel ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Necmi Sıbıç’ı makamında ziyaret etti.

TOPLUMSAL DAYANIŞMA VE İŞ BİRLİĞİ
Yayınlanma: Güncelleme: 207 views

Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç’ın makamında, toplumsal farkındalığı artırmaya ve dezavantajlı kesimlere destek olmaya yönelik önemli bir buluşma gerçekleşti.

Derin Yoksulluk Ağı’nın Kurucu Başkanı, araştırmacı gazeteci ve yazar Hacer Foggo ile 29 Ekim Kadınlar Derneği Giresun Şube Başkanı Emine Şenel ve yönetim kurulu üyeleri, Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç’ı ziyaret etti. Bu buluşma, sadece birkaç ismin değil, toplumun ortak çabalarının önemini vurguladığı görüldü.

Hacer Foggo, uzun yıllardır yoksullukla mücadele ve sosyal adalet konularında önemli çalışmalara imza atan bir isim. Bugünkü ziyarette, Derin Yoksulluk Ağı’nın çalışmaları ve toplumda var olan sosyal eşitsizliklerin azaltılması için atılabilecek adımlar üzerine fikir alışverişinde bulundu. Araştırmacı gazeteci, yazar kimliğiyle, gerçeklerin ve toplumsal sorunların altını çizdi ve çözüm önerileri sundu.

29 Ekim Kadınlar Derneği Giresun Şube Başkanı Emine Şenel ise, “Kadınların toplumdaki rolü ve kadınların ekonomik özgürlüklerinin artırılması konularında önemli bir figürüz. Kadınların güçlenmesi ve seslerinin duyulması için çalışmalar yürütüyoruz. Bugünkü buluşmada, kadınların toplumdaki konumunu güçlendirmek ve ekonomik bağımsızlıklarını desteklemek adına atılabilecek adımlar ele alındı. Bu buluşma, sadece belirli bir sorunun çözümüne odaklanmakla kalmıyor, aynı zamanda toplumsal dayanışmanın ve iş birliğinin önemini de vurguluyor. Toplumun farklı kesimlerinin bir araya gelerek ortak çözümler üretebilmesi, sorunların üstesinden gelmede daha etkili ve sürdürülebilir bir yol olabilir” dedi.

Bir araya gelen bu isimlerin, Bulancak ve çevresindeki toplumsal dönüşüm için önemli bir adım atacaklarına inanıyorum. Sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler ve bireyler arasındaki bu tür iş birlikleri, toplumumuzun daha adil, daha kapsayıcı ve daha güçlü bir geleceğe doğru ilerlemesine katkı sağlayacaktır. Belki de bu güzel buluşma, sadece bir başlangıçtır. Umuyorum ki, gelecekte daha fazla toplumsal aktör, bir araya gelerek ortak hedefler doğrultusunda çalışmaya devam eder ve toplumumuzun her kesimi için daha iyi bir yaşamı mümkün kılar sözlerine vurgu yapıldı.

 

 

 

 

 

 

 

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.