TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Asansör kazalarına maalesef bir yenisi Giresun’da eklenmiştir.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA
Yayınlanma: Güncelleme: 178 views

Türkiye’de son dönemde sıkla yaşanan Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı yurtlardaki asansör kazalarına maalesef bir yenisi Giresun’da eklenmiştir. Şükür ki asansörün o anda boş olması olası bir facianın önüne geçmiştir.

 

25 Ekim 2023 tarihinde Aydın KYK Güzel Hisar Kız Öğrenci Yurdu’nda asansör düşmesi sonucu yaşamını kaybeden Zeren Ertaş’ın acısı henüz tazeyken, Muş KYK Sultan Alparslan Kız Öğrenci Yurdu’nda asansör iki kat arasında asılı kalmış. Rize Ayder KYK Yurdu’nda asansör zemin kata çakılmış, Giresun KYK Esma Hatun Öğrenci Yurdu’nda 8. Kattan 5. Kata düşen asansörde öğrenciler mahsur kalmış. Bartın KYK Ağdacı Öğrenci Yurdu’nda asansör zemine çakılmış, Nevşehir KYK Ayşe Humasah Sultan Kız Öğrenci Yurdu’nda asansör 3 kat aşağı kaymış öğrenciler paniğe kapılmış, Yozgat Sürmeli KYK Yurdu’nda asansör düşmesi sonucu iki öğrencimiz yaralanmıştır.

 

Son olarak 15 Ocak 2024 tarihinde Giresun Kredi Yurtlar Kurumu Gülpembe Hatun Kız Öğrenci Yurdu B Blok’ta yer alan ve uzun süredir tadilatta olduğu için kullanılmayan asansör, hizmete açıldıktan birkaç saat sonra, akşam saatlerinde büyük bir gürültüyle zemine çakılmış, olayın ardından paniğe kapılan öğrenciler binadan dışarı kaçmıştır.

İddialara göre Kredi Yurtlar İl Müdürünün yurda gelerek “Video çekenin kafasını kırarım, konuyu sosyal medyaya taşıyanlar haklarında soruşturma açarım” diyerek öğrencileri tehdit ettiği iddiaları mevcuttur.

 

Bu Çerçevede;

Aşağıdaki sorularımın T.C Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından Anayasanın 98’inci ve TBMM İçtüzüğün 96’ncı ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak yanıtlanmasını, saygılarımla arz ederim. 16.01.2024

 

Burak AKBURAK İstanbul Milletvekili;

1) Giresun’da KYK’ya bağlı Gülpembe Hatun Kız Öğrenci Yurdu B Blok’ta yaşanan asansör kazasına ilişkin hangi işlemler yapılmıştır?

2) Giresun Gülpembe Hatun Kız Öğrenci Yurdu’nun asansör bakım ve onarımı hangi firma tarafından yapılmaktadır? Firmanın konu ile ilgili beyanı nedir?

3) Kurumunuzdaki idarecilerin görevi sosyal medyada öğrencileri baskılayacak adımlar atmak mı, yoksa sorunları hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmak mıdır?

4) Tadilatın ardından hizmete açılan asansörün yere çakılması ihmal değil de nedir? Konu ile ilgili inceleme başlatılmış mıdır?

5) Son iki yılda Kredi Yurtlar Kurumlarında kaç adet asansör kazası meydana gelmiş, kaç öğrencimiz hayatını kaybetmiş ve kaç öğrencimiz yaralanmıştır?

6) Bakanlığınıza bağlı öğrenci yurtlarında sıklıkla yaşanan asansör kazalarına ilişkin herhangi bir araştırma[1]soruşturma yapılmış mıdır? Yapıldıysa araştırma sonuçları nelerdir?

7) Kredi Yurtlar Kurumlarında yaşanan asansör kazalarının önlenmesi için bakanlığınız tarafından ne gibi tedbirler alınmıştır?

8) Bakanlığınıza bağlı KYK Yurtlarında Bakım ve onarım faaliyetlerinin şeffaf olarak denetlenmesi hususunda herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır?

 

TBMM ziyarette bulunan İnteraktif Sosyal Medya Canlı Yayın yapan ve aynı zamanda İnternet Gazetesi bulancakhaber.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar, Burak Akburak Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı’nın Danışmanı Ömer Aslan ile İyi Parti Grup Toplantı salonun da buluştular ve sohbet ettiler. Sohbet esnasında Danışman Aslan, Yaşar’a Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak’ın TBMM verdiği Giresun’da yaşanan Asansör kazası soru önergesini iletti. Yayın Yönetmeni Yaşar soru önergesi haberini siz değerli takipçilerimizin bilgisine sunuyoruz.

 

 

 

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.