AŞKINLA ÇARPAN KALBİMİZ

Başka bir aşk istemez , aşkınla çarpan kalbimiz,Ey vatan göz yaşların dinsin yetiştik çünkü biz. Cumhuriyetimizin yüz yıl yaşadığını gören herkesin bu sabah bu marşla uyanması lazım. Bu coşkuyu, cumhuriyeti..

Yayınlanma: Güncelleme: 168 views

Başka bir aşk istemez , aşkınla çarpan kalbimiz,
Ey vatan göz yaşların dinsin yetiştik çünkü biz.
Cumhuriyetimizin yüz yıl yaşadığını gören herkesin bu sabah bu marşla uyanması lazım. Bu coşkuyu, cumhuriyeti yüz yıllarca yaşatma kararımızı, atamıza sözümüzü unutmuyoruz ve cumhuriyetimizi yüzlerce yıl, ilelebet yaşatıyoruz. Asırlarca sürecek cumhuriyetimiz.
Tüm ülkemde , yurt dışı temsilciliklerinde cumhuriyetimizin 100 yılı coşku ile, anlamına ve milletimize yakışır şekilde kutlandı. Ne büyük bir gurur.
Evler sokaklar , bahçeler yollar, salonlar hep cumhuriyet sevdalı , bu sevda ile coşkulu insanlarla doldu taştı. Cumhuriyetin 100 . Yılı Türk ulusuna yakışır şekilde kutlandı. Ne mutlu Türküm diyene… Ne mutlu bu güzelliği bize yaşatanlara , Atalarımızın ruhları şad olsun.

Atatürk’e sormuşlar, Cumhuriyetin ilanı için ,niye 30 Ekim değilde 29 Ekim diyorsun ?
Atatürk’ün yanıtı
“ 30 Ekim teslimiyetin tarihidir de …biz o teslimiyeti tanımıyoruz da ondan”
demiş.
Cumhuriyet , teslimiyeti tanımayanların kurduğu cumhuriyet ilelebet yaşamalıdır . Ben cumhuriyetin 25 ci yılında doğmuşum. Allah nasip etti ömür verdi , 50. -75. ve 100. yıllarını yaşadım. Cumhuriyete göz açtığım için, cumhuriyet değerlerini iyi bilen anlatan , yaşayan bir ailem olduğu için , okuduğum okullarda öğretmenlerimden hep kurtuluş savaşını , zaferlerimizi ve cumhuriyetin bize verdiği değerleri dinlediğimden , öğrendiğimden, öğretenlerim gibi hep Atatürk’ün ilke ve devrimlerine bağlı kalarak, Atatürk’ün gösterdiği yoldan ülküsünden , ışığıyla yol aldım. Ve cumhuriyetimizi 100 yıla taşıyan bir vatandaş , günsel Öğretmen olarak bu gururu yaşadım. Cumhuriyet sevdam Atatürk sevgim sonsuzdur, ölene kadar bu sevgiyi bu yüce sevdayı hep örnekleyeceğim.
Yüzlerce çocuğuma örnek olmuşum , duruşumla, yaşantımla, cumhuriyet sevdamla, ilelebet gönlümde yaşattığım Atamın izinden giderek. Yıllarca bilgimle, ilimin, bilgimin ışığıyla kimya öğreterek öğretmenlik yaptım. Yıllardır sevgiyi yazıyorum , öğretiyorum ve yüreklerde taşımayı örnekliyorum .
Bugünlerde elele gönül gönüle sevgiye ihtiyacımız var diyordum, cumhuriyetin yüzüncü yıl kutlamalarında gördüm ki , sevgi tohumları çiçek açtı.
Yağdır mevlam sevgi ,
Alev alacak kadar ,
Yandım yanacak kadar ,
Sevgiye kanacak kadar
Yağdır mevlam sevgi …
Sevgi yılları olsun cumhuriyetimizin ikinci yüz yılı. Herkes elele tutuşsun, kardeş olsun. Savaşa hayır diyelim, yurtta sulh , cihanda sulh diyerek kardeşçe yaşayalım.
Ve sarı saçlım mavi gözlü devim sana muhtaçız, sana minnettarız . Son günlerde bulunduğum her toplulukta avaz avaz bağırarak söylüyorum.
Sana hasret sana vurgun gönlümüz
Neredesin mavi gözlüm nerede
Bu gemi bu Karadeniz
Sarı saçlım mavi gözlüm
Nerde nerde , neredesin dost
Kurban olam yürüdüğün yollara ,
Kara pençe yakışmıyor kullara
Uyan bak bizim hallara …
Bir daha gel Samsun’dan
Sarı saçlım mavi gözlüm koca devim…
Cumhuriyetimiz ikinci yüz yılı başlarken Atatürk güneşi tüm haşmetiyle , tüm heybetiyle yeniden doğdu. Ülkemize huzur Barış getirecek gönülleri ısıtacak, yolumuzu aydınlatacak . Yeni nesiller görevinize sahip çıkınız. Cumhuriyeti bize Atamız emanet etti, bizde size emanet ediyoruz. Daha ileriye, daha yükseklere, hep aydınlıkla ,çalışarak… size güveniyoruz.

Sevgi Atam, Atatürk’üm ,
Cumhuriyetimizin İkinci yüz yılında sana ilkelerine devrimlerine daha çok sahip çıkacağız, söz veriyorum . Atatürk’üm senin ışığında aydınlığa yürüyeceğiz. Çünkü bayrağımızı emin ellere teslim etmişiz. Ay yıldızlı bayrağımız hep gök yüzünde haşmetle dalgalanacaktır.

Son sözüm;
Benzemez kimse sana tavrına hayran olayım.
Milletçe sana hayranız, seni takdir ediyoruz, seni taklit ediyoruz , sana minnettarız. Bu coşkuyu, bu güzelliği bu cumhuriyeti sana borçluyuz sevgili Atam.
Bu millet çok yüzyıllar cumhuriyetle yaşayacaktır.
Bir daha istiklal marşı yazmayacak ama hep cumhuriyetin kutlama marşlarıyla ilelebet yaşayacaktır. Aynı coşkuyla , 10. yıl marşını ,50 . Yıl marşını , 75. Yıl marşını , 100. Yıl marşını , daha nice yılların marşlarını çalıp söyleyecektir.
Kokma ! Sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak
Sönmeden yurdumun üstün tüten en son ocak
O benim milletimin yıldızıdır parlayacak

Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı tüm ulusuma kutlu olsun. Nicelerine erişelim, sağlıkla sevgiyle cumhuriyet sevdamızla, her gün çoğalan Atatürk sevgimizle…
Sevginizle cumhuriyet sevdamızla bir asırı devirdik .
Cumhuriyetimizin iikinci yüz yılında da her daim SEVGİMDESİNİZ sevgili gönül dostlarım.
Hayatı ve sevgiyi her gün güncelleyin, Günselce sevgiler sizin olsun.
Sevginin Hayatın Günselcesi
Günsel öğretmen

 

 

 

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.