BAYRAKTAR, “FINDIK ÜRETİCİNE HAYAL KIRIKLIĞI YAŞATTI”

Fındık üreticisi bu söylediklerini asla unutmayacaktır.  

BAYRAKTAR, “FINDIK ÜRETİCİNE HAYAL KIRIKLIĞI YAŞATTI”
Yayınlanma: Güncelleme: 282 views

Fındık sezonunda hükümetin açıkladığı fiyat üzerine her zaman Giresun’da Basın toplantısı yaparak 1.TL fiyat farkı koyarak açıklamalarda bulunan, her yıl ilk fındık alımını basın önünde gerçekleştiren Lütfü Bayraktar, bu yıl bunların hiçbirini gerçekleştirmedi.

 

 

Giresun, Fiskobirlik Entegre Fındık İşleme Sanayii ve Ticaret A.Ş’nın Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar, o dönemlerde fındık üreticisinin yalnızlığını, bölge Milletvekillerinin fındık üreticinin sesi olamadığını birçok defa basın önünde açıklamıştır.

 

 

Ülkemizin ve Bölgemizin ekonomik gücü, Fındığın Başkenti Giresun, Fiskobirlik Entegre Fındık İşleme Sanayii ve Ticaret A.Ş’nın olduğu Giresun’da Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar’ın katıldığı bir programda “BU ÇALIŞMA İÇİN VEKİL MAAŞI YETMİYOR. RABBİME HAMT OLSUN FINDIĞIM VAR” sözleri fındık üreticisine hayal kırıklığı ve şaşkınlık yaşattı.

 

 

Oysa AKP Sakarya Milletvekili seçilen, Fiskobirlik Entegre Fındık İşleme Sanayii ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurlu Başkanı Lütfi Bayraktar’ın fındık üreticisinin sesi olacağı düşünülürken kendi derdine düşmesi bu kadar da olmaz dedirtti.

Sen, fındık üreticisinin sesi olmalıydın. Hükümetin fiyat açıkladığında maliyetin altında olduğunu bunun kabul edilemeyeceğini haykırmalıydın.

Sen ne yaptın; Sakarya Milletvekili oldun! aynı zamanda Fiskobirlik Yönetim kurulu Başkanı olarak, “RABBİME HAMT OLSUN, FINDIĞIMIZ VAR. YOKSA BU MAAŞLARLA BU ÇALIŞMAYI YAPABİLMEMİZİN İMKÂNI YOK” sözünü söyledin.

Fındık üreticisi bu söylediklerini asla unutmayacaktır.

 

 

 

FİSKOBİRLİK;

 Cumhuriyetin ilanından sonra büyük önder Atatürk’ün “Fındık başta olmak üzere diğer belli başlı ürünlerimizi ilgilendiren birlikler kurulmalıdır “ sözüyle toplanan 1.uluslararası fındık kongresi sonrasında 28 Temmuz 1938 tarihinde Giresun, Ordu, Trabzon, Keşap ve Bulancak Fındık Tarım Satış Kooperatiflerinin birleşmesiyle kuruldu. Fiskobirlik; Ülke fındığının sigortası olan ve İstanbul’dan Artvin’e kadar 50 kooperatife bağlı değişken ortak sayısına sahip, alanında dünyanın en büyük üretici birliğidir.

 

 

 

 

 

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.