BIRAK ŞU HALKIN YAKASINI

9 ay sonra yapılacak yerel seçimlere bakacağız

Yayınlanma: Güncelleme: 263 views

Bana katkı sunmak istiyorsanız,bu yazımı sonuna kadar okuyun,eleştirin,beğenin,paylaşın.
Bir seçimi daha geride bıraktık,bizlere düşen tek şey ülkemize “hayırlar,uğurlar “getirmesini dilemektir.
Artık önümüzdeki maçlara,9 ay sonra yapılacak yerel seçimlere bakacağız.
Değerli dostlarım,
Toplumun bir kesimi yıllarca,ısrarla şunları söyledi!!!!
Halkın parası çarçur edildi,halkın milli manevi değerleri yıpratıldı,kamunun malı çalındı,
vatandaş fakirleşti,fukaralık arttı,halk açlığa terk edildi,ülkenin ekonomik bağımsızlığı yok edildi,kentler taş yığınına dönüştü,TC kazanımları olan tekel,Sümer,şeker,santraller,çimento,tersane,cam,kağıt,demircelik,tank palet …fabrikaları birer birer yok pahasına satıldı,eğitim sistemi yaz boz tahtasına dönüştü evrensellik ve bilimden uzaklaştı,liyakat bizden sizdene dönüştü,bakanlıklarda tarikatlar cirit atar hale geldi,suriyeliler ülkeyi işgal etti,
çevre,akarsu,orman,iklim,doğa tahrip edildi,hes,termik santral,maden,altın arama adı altında tabiatın dengesi bozuldu ranta dönüştü,şehirlerde yeşil alanlar talan edilip AVM ler dikildi,
Konut kiraları,ev ve araba fiyatları,temel gıda ve temel tüketim malları,doğalgaz akaryakıt fiyatları uçtu gitti,halkın alım gücü düştü,
gençlerin umutsuzluğu tavan yaptı, fırsatını bulanlar yurdu terk etme yarışına girdi,istihdam yaratacak iş yerleri birer birer kapandı,enflasyon tavan yaptı işsizlik patladı,
üretim durdu,tüketim arttı,
GSMH düştü,hazine tamtakır oldu,işyerleri birer birer kapandı,gelir adaletsizliği orta direği ortadan ikiye böldü,hukuk demokrasi özgürlük yok oldu,kadına şiddet,taciz,tecavüz arttı evrensel hakları elinden alındı,çocuklar beslenmek için yeterli gıdayı ulaşamaz oldu,insanlar çöpten gıda toplama durumuna düştü,tarım bitti,küspe ve saman bile ithal edilir hale geldi,hayvancılık yok oldu,meralar boş kaldı,vatandaş et süt peynir sucuk pastırma,kaymak bal tereyağı yiyemez oldu,rejim tek adamın iki dudağından çıkacak cümleye mahkum edildi,yönetimde keyfilik arttı,ülke dış dünyada itibar kaybına uğradı,içine kapandı,ülkenin kaynakları 5 li çeteye peşkeş çekildi,kayırmacılık arttı,cari açık ve dış borç tavan yaptı,
Yoksulluk,yolsuzluk normal hale geldi,hukukta adalet kayboldu,
medya özgür olmaktan çıkıp tekelleşti,asker yıprandı,TC demokrasiden uzaklaştı,ülke polis devletine dönüştü gibi söylemler günlük slogan haline geldi.
Eminim tüm bunlara yabancı olan,duymayan yoktur?
Peki bunlar doğru mu?
Yada kime göre doğru ?
Doğru ise bir ülkede daha ne olmalı ki mevcut iktidar kazanamasın ?
Ülkemizde bu olumsuzlukların hepsi muhalefet tarafından sürekli dillendirildi değil mi?
Sosyal demokratlar ile kendilerini sağda gören küskün kardeşlerim yıllarca bunları söyledi.
Yani SEN söyledin,SEN.
10-20-30-40-50 yıldır basbas bağırdın,haykırdın,eleştirdin,fakirleri yoksulları savundun.
Peki bu zamana kadar seni Kim dinledi,kim anladı,kim destekledi,kim onayladı,kim teşekkür etti.
Peki! Senin koruduğun,üzüldüğün,zorluklara katlandığın,savunduğun kitle ve özellikle sana göre geçim sıkıntısı çeken,ezilen,sürünen işçi,köylü,çiftçi,dar gelirli,memur,emekli kesimi senin yukarda sözünü ettiğin olumsuzlukların neresinde ?
Onlarda tık yok.
Üstüne üstlük sana inanmıyorlar,yalan söylediğini düşünüyorlar,sana öfkeliler,sana kızgınlar,hatta seni yok sayıyorlar.
Eeeeeeee,
Be kardeşim o halde sana ne?
Sen kime söylüyorsun ?
Seni kim dinliyor ?
Dinleyen yoksa sen kime konuşuyorsun ?
Sana ne oluyor?
Bu ülkede bir tek sen mi yaşıyorsun?
Bu ülkeyi ve bu milleti sadece sen mi düşünüyorsun?
Sadece sen mi milliyetçi vatanseversin?
Sen kimsin?
Kendini ne sanıyorsun?
Halkın çoğunluğu teveccüh göstermiş,senin vatandaşım dediğin insanlar hallerinden memnun,mutlu.
Mutsuz olan sensin,sanki sende onları zorla mutsuz yapmak istiyorsun.
Sen ne için kendi kendine gelin güvey oluyorsun?
Sana ne?
Vatandaş kör,görmüyor,yaşamıyor?Sadece sen görüyor,sen yaşıyor,sen rahatsız oluyorsun öyle mi?
Yoksa sen bencilmisin, onların üzerinden pirim yapmaya mı çalışıyorsun?
Belkide sen rahatsızsın,hastasın.
Sen,ülke battı,toplum çürüdü,milli manevi değerlerimiz yıprandı,insanlar perişan diyorsun,ülkenin % 50 den fazlası seni yalanlayıp,yok öyle bir şey diyor.
Enflasyon,pahalılık,alım gücü sadece seni mi ilgilendiriyor ? Markete,bakkala,pazara sadece sen mi gidiyorsun,alışverişe gittiğinde sana özel fiyat mı uygulanıyor?
Ülkede sana özel muamele mi yapılıyor ?
Sosyal,sanatsal değerler sadece senin meselen mi?
Ben bu tiyatroyu 50 yıldır yaşayarak,görerek,bezende duvara toslayarak izledim.
Haklı olmaktan korkar,hatta utanır oldum.
Sonuçu belli bir maç,skor hep aynı,hep mutsuz olan biz,hep hüsran.hep ısrar hep ısrar,hep umut,hep umutsuz umut,hep gerçek olmayan boş hayal.
Sevgili kardeşim çünkü biz seçimimizi taraflkirlik yada takım tutar gibi yapıyoruz.Topluma sadece kendi mahallemizden % 20-25 ten bakıyoruz.
Kendi çöplüğüne hakim olamayan,kendi evinin önünü temizleyemeyen,gözünün önündeki çöpü göremeyen,yaşadığı yerin pisliğini kader,tevekkül sayan,kitabı tersten okuyan,küçücük köy yada kasabada doğru seçim yapamayanların koskoca ülkenin yönetimi ile ilgili doğru karar vermesini beklemek gerçek anlamda saflık değil mi?
İster ulusal,ister yerel bazda seçimlerimizi hizmet üzerinden değil,siyasi anlayışla,ahbap çavuş ilişkisi ile,bizden sizdencilik ve küçük çıkarlara dayalı yapıyor olmamız en büyük hatamız değil mi?
Tutturmuşsunuz bir halkım??vatandaşım?? yurttaşım??Gençlerim??Kadınlarım??
Yaaa arkadaş !halkım,yurttaşım,gençlerim,kadınlarım dediğin insanlar sana inanmıyor,sana güvenmiyor,”sen beni anlamıyorsun,beni sen yönetme” seni sevmiyorum,seni istemiyorum,hatta seni bu ülkede görmek bile istemiyorum diyor.
Sen ise her seferinde anlamamakta,arsızca sürtüklük yapıyor,ısrar ediyorsun.
Artık bırak bu halkın yakasını,her seferinde,her seçim gecesi moralin sıfıra inmiş,yorganı kafana çekip yatmaya gitmek hoşuna mı gidiyor?
Artık kendini ve çevreni avundurmaktan,umutlandırmaktan,fanatiklikten,yaftalamaktan vazgeç.
Kendini de,çevreni de yorma.
Halkım dediğin insanlar kendi problemlerini,kendi durumunu,kendi geçimini,kendi sosyalliğini,itilmiş kakılmışlığını,insan yerine konulup konulmadığını,yoksulluğunu,açlığını,sefaletini,sorunlarını,geleceğini göremiyor yaşamıyor,onlar adına sen görüyor,sen yaşıyorsun,öyle mi?
Değerli kardeşim sen farkında değilsin,halkım dediğin insanlar her şeyin farkında,sana “yok yaaaaa, yürü işine git benimle uğraşma”diyor.
O,uğruna ömrünü süpürge ettiğin halkın seni,ülke düşmanı,terörist,hain,beceriksiz,ülkeyi bölen,dinsiz görüyor,kendilerini ise milliyetçi,dindar ülkenin sahibi,dinin temsilcisi olarak düşünüyor.
Artık “ne haliniz varsa görün “ de,sende kurtul,sende rahat et,dindar,milliyetçi,yurtsever,inançlı,becerikli,ülkenin tapu sahibi kardeşlerimizde rahat etsin.
Uğraşma.
Ama ben seni iyi tanıyorum,sen yine rahat durmazsın.
Mücadele,duruş,ilke,onur,vicdan,dürüstlük,ahlak diye kendine görev emri çıkarırsın,biliyorum.
Sevgili sosyal demokrat,yurtsever kardeşim bilgin yok sanırım,bu terimlerin Türkçedeki karşılığı silinmiş,Tedavülden kalkalı yarım asırdan çok olmuş.
Senden ricam artık anla,bundan sonraki yaşamında işine gücüne bak,çocuklarına,yaşamama,mutlu olmana,hobine,gençliğine,yaşlılığına,eşine dostuna kendine zaman ayır.
Sinirlerini yıpratma,gerilme,delirme,psikolojini bozma.
Neyin mücadelesi ?
Kim için mücadele ?
Neyin ilkesi ?
Ne için prensip?
Neyin davası ?
Hangi duruş ?
Nerede iyi insan?
Bu kafayla kendini ve insanları umutlandırıp daha dazla oyalama.
Sende kendini değiştir.
% 98 i müslüman olan,milliyetçiliğin tavan yaptığı,70 yıldır sağ partiler tarafından yönetilen bu ülkede sen bir gıdım yol alamamışsan hala neyin kafasını yaşıyorsun.
Böyle bir ülkede muhalif olmak ezilmek,yaşamını zorlaştırmak,ikinci sınıf vatandaş gibi olmayı,göze almak her babayiğidin harcı değildir.
Yapman gereken tek bir hareket var.
Teslim ol,biat et,rahatla.
Hele günümüzde iktidara muhalif gençseniz biriyseniz vay halinize,çalışma hayatına % 20 dezavantajlı başlayacağınızı,başarılı olmanız için yetenekli,becerikli,çalışkan,zeki,akıllı,eğitimli kısaca farklı olacaksınız ki kariyeriniz olsun.
Yoksa işsiz yada aç kalmanız sürpriz olmaz.
Bu seçim bitti,hiç olmazsa yerel seçimlerde yanılma.
Tüm enerjini,aklını yerel seçimlere HİZMETE çevir,bazı üçkağıtçı,yalaka,sinsi,kendini uyanık gören yerel cahillere,çıkar guruplarına inanma.
Onlar seni 5 kuruşa satar.
Namusum dediğin oyunu kimseye kullandırtma.
Izdırap çekmemek,insanca yaşamak istiyorsan doğru tercih yap,ki,hiç olmasa 5 yıl orada huzur bul,mutlu ol,sürü olma seçmen ol.
100 Yıllık ve 86 milyon nüfuslu bir cumhuriyet ülkesinde toplum;
hizmet,kalkınma,çağdaşlık,medeniyet,üretim,refah,konforlu yaşam,temiz çevre,mutluluk,insani değer,zenginlik,demokrasi,özgürlük,eşitlik,adalet,gelecek istemiyor hala vatan millet Sakarya diyorsa,
kendini zorlama,germe,
“Uydum hazır olan imama “dersen rahatlar,relaks olur,huzur bulursun.
Yinede olmuyorsa,
“murat gilin damından atlayamadım”türküsüyle
kendini derin sulara sal gitsin.
Saygılar….

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.