GİFSAD VE GEZFOD FOTOĞRAF SANATÇILARINI AĞIRLADI

GİRESUN’UN GÜZELLİKLERİ OBJEKTİFLERE YANSIDI

GİFSAD VE GEZFOD FOTOĞRAF SANATÇILARINI AĞIRLADI
Yayınlanma: Güncelleme: 161 views

Fotoğraf sanatçısı ve uluslararası juri üyesi Hulki Muradi ve İbrahim Şimşek’in “Ben Anadoluyum” adlı projesini hayata geçirmek için Türkiye’nin çeşitli bölgelerine fotoğraf gezisi düzenleyen gönüllü fotoğraf sanatçıları Giresun’da GİFSAD ve GEZFOD tarafından ağırlandı.
Bu gezileri , ulusal ve uluslararası bir çok yarışmalarda ödül almış fotoğraf sanatçıları ile birlikte yaptıklarını söyleyen Hulki Muradi, farklı bakış açıları ile Türkiye’nin güzelliklerini ölümsüzleştirdiklerini ifade etti.
“ Ben Anadoluyum” projesinin 3. Etabında Giresun’a gelen fotoğraf sanatçıları, yağmuru, sisi. güneşi, kara bulutları ile güzellikleri, denizimizi, yaylalarımızı fındığımızı, tarihimizi, sosyal yaşamımızı, sanatımızı görme imkanı buldular.
Giresun Folklor Kültür Sanat Spor Kulübü GİFSAD Başkanı Mustafa Öztürk, ilimize gelen fotoğraf sanatçılarına İmece Halk Oyunları Topluluğu hakkında bilgi verdi. Başkan Öztürk konuklara GİFSAD tarafından hazırlanan Kiraz Çiçekleri Giresun Türküleri albümünü hediye etti.

 

Giresun Gezgin Fotoğrafçılar Derneği GEZFOD ekibinden Erhan Aydın, Elif Bora ve Kezban Bektaş misafirlere rehberlik yaptı.
1.gün Kuzalan Şelalesi, Mavi Göl, Göksu Travertenleri, Kulakkaya Yaylası ve Taşhan Gelin Kayasında, akşamı GEZFOD Derneğinde beş fotoğraf sanatçısı Fikriye Er, Nevra Topalismailoğlu, Mustafa Şahin, İbrahim Şimşek ve Hulk Muradi fotoğraf sunumu ve söyleşisini gerçekleştirdiler.
2. Gün Kümbet Yaylası, Koçkayası Tabiat Parkı, Çıkrıkkapı Yaylası, Çakrak Kilisesi, Gölyanı Yaylası ile birlikte Yağlıdere yolu üzerindeki tarihi taşköprüler, akşamı ise Giresun Mahalli yemeklerinin tanıtımı amacı ile GİFSAD Spor Kulübü bahçesinde yemek verildi. Şef Samet Dervişoğlu’nun hazırladığı yemeğe müzisyen Selçuk Saygılı ezgilerle eşlik ederken , GİFSAD üyeleri yöre oyunlarından örnekler sundu.
3. gün ise GİFSAD İmece Halk Oyunları ekibinin de eşlik ettiği Giresun Kalesi çekimleri, Zeytinlik Mahallesi tarihi evlerini objektiflerine yansıttılar.

 

Giresun gezisine katılan sanatçılar, Hulki Muradi, İbrahim Şimşek, Fikriye Er, Hamza Erol, Gamze Altınışık Kıratlı, Ali Rıza Kepsutlu , İnci-Tanju Koyuncu, Nevra – Hakan Topalismailoğlu,
Nilgün- Ata Gencer ve Mustafa Şahin Giresun’da gördükleri güzelliklerin kendilerini etkilediğini, en önemlisinin çok iyi ağırlandıklarını, halkın sıcak ve samimiyetinden oldukça memnun olduklarını ifade ederlerken, “ Giresun hafızalarımızda çok önemli bir yer aldı. Bu Cumhuriyet kentinde kendimizi mutlu hissettik. Bu güzellikleri tanıtmaktan ve Giresun’u anlatmaktan büyük keyf alacağız. Hoşçakal Giresun “ sözleriyle veda ettiler.

 

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.