İLK İŞİ, MAKAMIN KAPISINI SÖKMEK OLDU.

BALKONDAN GİRESUNLULARA SESLENDİ.

İLK İŞİ, MAKAMIN KAPISINI SÖKMEK OLDU.
Yayınlanma: Güncelleme: 80 views

Seçimi ezici çoğunlukla kazanan halkın Başkanı Köse, mazbatasını alarak görevine başladı.

İLK İŞİ, MAKAMIN KAPISINI SÖKMEK OLDU.

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, mazbatasını alarak resmen görevine başladı.Köse, “İşimiz gücümüz Giresun.Ben Cumhuriyet Halk Partisi’ nin belediye başkanıyım, ben Giresun’un Belediye Başkanıyım,ben herkesin Belediye Başkanıyım. Bu mazbatayı herkes adına Giresun halkından aldım.Her şey Giresun için” dedi.

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, İl Başkanı Gökhan Şenyürek, Merkez İlçe Başkanı Murat Bektaş, Milletvekili Elvan Işık Gezmiş ve partililerle birlikte CHP İl Başkanlığı önünden yürüyüş başlattı. Gazi Caddesi üzerinden vatandaşları selamlayarak Merkez İlçe Seçim Kurulu’ na gelen Başkan Köse, Hakim Tansu Yılmaz’dan mazbatasını teslim aldı.

“İŞİMİZ GÜCÜMÜZ GİRESUN”

Merkez İlçe Seçim Kurulu’ nun önünde açıklama yapan Başkan Köse, “Bu mazbatayı bu yetkiyi hepinizin adına aldım. Bundan sonra hepinizin sorumluluğu, şehrimizin bütün sorumluluğu omuzlarımdadır. Hiç merak etmeyin.Seçim süresince bazı siyaseten didişmeler oluyor. Hepsine noktayı koyduk.Her zaman söylediğimiz gibi kimseyi kimseden ayırmayacağız, didişme yaşamayacağız.Kutuplaşmayı ortadan kaldıracağız.İşimiz gücümüz Giresun.Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin Belediye Başkanıyım, ben Giresun’un Belediye Başkanıyım, ben herkesin Belediye Başkanıyım.Şimdi 5 yıldır emanette olan belediyemizi birlikte el birliğiyle alıp çalışmaya bir an önce başlayalım.Bu mazbatayı herkes adına Giresun halkından aldım.Her şey Giresun için” diye konuştu.

“HERKESİN BAŞKANI OLACAĞIM”

Daha sonra partililer eşliğinde Giresun Belediyesine gelen Köse’yi partililer ve çok kalabalık halk topluluğu karşıladı.Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, önceki dönem Giresun Milletvekili Necati Tığlı ve Giresun Belediye eski Başkanı Hurşit Yüksel’ in de katılımıyla başkanlık makamına gelen Köse, Başkanvekili Salih Özdemir’den Belediye Başkanlığı görevini devraldı.

Köse, burada yaptığı konuşmada, “Partimi, ailemi ve tüm Giresunluları mahcup etmeyeceğime sizlerin huzurunda söz veriyorum. Sürdürdüğümüz seçim sürecinde partimin yanı sıra gözüken, gözükmeyen o kadar çok dostlarımız oldu ki karşılık beklemeden bir şey istemeden sadece ve sadece Giresun için, Giresun’un çıkarları için, dürüst ve adaletli yönetim için, hakça yönetim için, herkese dokunmak için birçok arkadaşımız yanımızda oldu.Bu da bize çok güç verdi.Biz onları da mahcup etmeyeceğiz. Giresun’u layık olduğu bir yönetim sergileyeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.İsraf etmeden, hak yemeden hukuk çerçevesinde çalmadan çaldırmadan milletin malına sahip çıkacağımıza söz veriyorum. Kimsenin bir başkasının bir kuruşunda gözü olmayacak. Bunda gözü olanlara da müsaade etmeyeceğim.Bunun sözünü veriyorum.Artık seçim sürecinde yaşadığımız yorgunluklar, kırgınlıklar, çekişmeler, mücadeleler bir tarafa bırakıldı.Seçim bitmiştir. Herkes bizim dostumuzdur, abimizdir ve arkadaşımızdır. Ayrıştırmadan, kutuplaştırmadan herkesin başkanı olacağımıza sizlerin huzurunda söz veriyorum” vurgusu yaptı.

“BU DÖNEM MUHALEFETTEYİZ”

Belediye Başkanvekili Özdemir ise, “Aytekin Bey, istişare toplantısı için Samsun’da bulunuyor.Hepinize selamı var. Kendisi onun için katılamadı.Meclisteki mesai arkadaşıma görevi ben devredeceğim.Bu da benim için güzel bir onur ve gururdur. Demokrasinin güzel tarafı seçimlerdir.31 Mart 2024’te halkın iradesi bir kez daha tecelli etmiştir. Size ve tüm belediye meclis üyelerine şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.Ama bilmenizi isteriz ki bu bir hizmet etme yarışıdır.Burayı 5 yıllığına sizlere emanet ediyoruz.Giresun halkı geçmiş dönem sizlere, bu dönem bizlere muhalefet görevi vermiştir. Yeni mecliste 11 arkadaşımla beraber doğru yaptığınız her işte yanınızda, yanlış gördüğümüz işlerde de takipçisi ve yardımcısı olacağız.Yeni dönemin şehrimiz Giresun’a hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.

Daha sonra Özdemir, belediyenin mührünü Başkan Fuat Köse’ye teslim etti.

BALKONDAN GİRESUNLULARA SESLENDİ.

Makamdaki devir teslim töreninin ardından balkondan Giresunlulara hitap eden Başkan Köse, “Sevgili dostlarım, sevgili Giresunlular, sizlerle beraber çıktığımız yolu zaferle bitirdik ve şimdi görevimizin başındayız.Sizleri temsilen elimizden gelenin en iyisini yapmak için koltuğumuza oturduk, makamımıza geldik, makamımızın kapısını açtık ve söz verdiğimiz gibi kapısını çıkardık” dedi.

Köse, geçtiğimiz haftalarda proje tanıtım toplantısında yaptığı konuşmasında, “Daha ceketimizi çıkarıp kollarımızı sıvamadık” demişti. Balkon konuşmasında ceketini çıkarıp kollarını sıvayan Köse, “Fuat Başkan” tezahüratları arasında konuşmasına şöyle devam etti:

“Bizimle birlikte yürüyen, yürümeyen herkese teşekkür ediyorum.Bizleri buralara layık gören herkese çok teşekkür ederim.Ben sizlere yakışır olacağım, yaraşır olacağım, sizleri hep onore edeceğim.Hiçbir zaman gözünüz arkada kalmasın, bir kuruşunuzun hesabını bu kardeşiniz soracak, hiçbir şeyden endişeniz olmasın. Seçim bitti, o kargaşa ortadan kalktı, birlikteyiz, hep beraberiz, ayrıştırma yok, kutuplaştırma yok. Biz herkesin başkanı olacağız dedik, herkesin başkanıyım, herkesin adayıyım, birlikte çalıştık, birlikte kazandık, birlikte de yöneteceğiz.”

 

 

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.