MÜDÜRÜN BAŞINI VALİLİĞE KİRALIK ARAÇ İHALESİ Mİ YEDİ?

Özel idarede bulunan 15 civarında müdürlükten 5’i asil, diğerleri ise vekaleten yürütülüyor.

MÜDÜRÜN BAŞINI VALİLİĞE KİRALIK ARAÇ İHALESİ Mİ YEDİ?
Yayınlanma: Güncelleme: 783 views

Giresun İl Özel idaresinde Destek Hizmetleri Müdürü Adem Soysal ansızın görevden alınarak sadece odası ve tabelası dahi olmayan varlığı sadece kağıt olan müdürlüğü atandı.

Adem Soysal’dan boşalan müdürlüğe ise Yazı İşleri Müdürü Okay Sarısaray getirildi.

Özel idarede bulunan 15 civarında müdürlükten 5’i asil, diğerleri ise vekaleten yürütülüyor. Görevden alınan Adem Soysal’da asil müdür olarak görev yapıyordu.

Müdür Soysal’ın görevden alınması ile ilgili ulaştığımız kulis bilgileri ise şu şekilde.

-Müdür Soysal’ın kendinden önceki dönemden kalan ödeme evraklarını geçmiş tarihle ödeme yapmaması iddiası.

-Diğer bir iddia ise; Valilik, Vali Yardımcısı ve Valilik hizmetlerinde kullanılan ve kiralama süresi biten 2 kiralık taşıtın yeniden kiralanması için özel idareye yazı yazar. İhaleyi yapan Destek Hizmetleri Müdürü birkaç kez kiralık araç ihalesine çıkar ama teklif verilmediğinden ihale yapılamaz.

Bu süreç devam ederken Valilik seçim sonrası tasarruf genelgesinin gündemde olduğu sıralarda yeni bir yazı daha yazarak Vali Yardımcısı ve Valilik hizmetlerinde kullanılmak üzere önceden 2 olan araç talep yazısını 3’e çıkartır.

Valiliğin talebi doğrultusunda Özel İdare Destek Hizmetleri Müdürlüğü 3 araç kiralamak için 2-3 kez yeniden ihalelere çıkar. Son ihalede de passat araç teklifi verilir. Yabancı araba kiralama yasağı olduğundan bu ihalelerde iptal olur. Tasarruf Tedbirleri Genelgesi yayınlanınca da valiliğe araç kiralanamaz.

Sonuç olarak, dürüst, prosedüre uyuyarak görevini düzgün yapan müdür Adem Soysal’ın kulis bilgilerindeki iddialar bahane edilerek görevden alındığı kamuoyunda konuşulmaktadır.

Tasarruf Genelgesi öncesi bazı bakanlıklar personel ve taşıt sayısını kısıtlama yoluna giderken, Giresun Belediyesi’nde araçların havuzda toplanarak başkan dahil tüm idarecilerin evlerine belediye araçları ile gidip gelme uygulamasına son verilirken, Giresun Valiliği’nin kiralık araç sayısını fazlalaştırmak istemesi oldukça manidardır.

Öte yandan Tasarruf Genelgesi’ne takılan valiliğe araç kiralanması konusunun çözümlenmesi için nasıl bir yol izleneceği merakla bekleniyor.

 

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.