SİZLERE ÖRNEK ÇİÇEĞİ BURNUNDA BİR BELEDİYE BAŞKANINDAN SÖZ ETMEK İSTERİM.

NECMİ başkanlar örnek alınmalı ve çoğaltılmalıdır…

Yayınlanma: Güncelleme: 260 views

Değerli Dostlar,
Bu ülkede yanlış yapanı eleştirmek,doğru güzel şeyler yapanıda desteklemek hepimizin yurttaşlık görevidir.
Sizlere ÖRNEK çiçeği burnunda bir Belediye Başkanından söz etmek isterim.
Dönemsel,konjonktürel yada tesadüf seçilmediğini kanıtlayan,belkide daha önce tercih edilmediği için keşke denilecek bir Başkan.
Bu zamana kadar seçtiklerimizin seçimden önceki ve sonraki tavır, davranış,ilgi ve iletişimde hep ters orantılı olmasında yeterince tecrübemiz var.
Dolayısıyla sağolsunlar koltuk cazibesi konusunda bu zamana kadar bizleri hiç yanıltmadılar.
Çünkü sorunlu olan biziz,itilip kakılmaya,seçtiğimiz insanlara marabalık yapmaya, önlerinde secde etmeye,sorgulamamaya,biat etmeye küçücük çıkarlara tav olmaya alışmışız.
Hatta görevleri olan küçücük hizmetlere bile minnet duyar olmuşuz.
Sözünü edeceğim başkan alışık olmadığımız tarzda sıcak ilişki kuran,sempatik,güler yüzlü, kibar, nezaketli,naif,kibrin zerresini taşımayan, bizlerin alışık olmadığı tuhaf bir kişilik.
Belkide böyle Belediye Başkanlarını biz görmemişiz veya bize denk gelmemiş.
Çünkü biz Başkanının makamına gidip sohbet etmeye, isteğimizi, talebimizi,önerimizi söylemeye korkar olmuşuz.
Hele üstüne üstlük birde eleştireceksiniz öyle mi?
Hangi cesaretle ?
Başınıza neler geleceğini tahmin edemezsiniz.
Aslında bizler İdeal,tüm enerjisini birikimini,vizyonunu insanların menfaatine harcayan,tek görevi vatandaşına hizmet etmek olan, oturduğu koltuğun gücüyle zenginleşmeyen,ölçüsüz servet sahibi olmayan,vatandaşın mutlu olması için var gücüyle çalışan,insanların her türlü ihtiyaçlarının karşılanması için çaba harcayan,kul hakkı yemeyen,kamu malını yetim hakkı gören, açık,şeffaf,ahlaklı vicdanlı,siyasi rozetini bırakan,partisini bireysel çıkarını değil,insana hizmeti önceyecek kişileri seçmek için sandığa gider tercihimizi kullanırız.
Bu zamana kadar bu kriterlere uyan seçilmiş birini görmedik,en azından bana denk gelmedi.
Bu tür insanların nesli tükense de,kel aynak kuşları gibi bazen karşımıza çıkıyor ve bizleri şaşırtabiliyor.
İşte onlardan biri.
Bulancak Belediye Başkanı sevgili
NECMİ SIBIÇ.
Sabah namazı cami cemaati ile camide,
Vatandaşlarla sık sık çaylı,pastalı mahalle toplantılarda,
Muhtarlarla,esnafla,çiftçiyle işçiyle köylüyle,kendi çalışanlarıyla sabah kahvaltısında,buluşup mesaiye birlikte başlayan sofrasını paylaşan bir başkan.
Cumartesi Pazar sosyal etkinliklerden,düğünlerden,toplantılardan,temsillerden vakit bulduğunda çevre büyüklerine,yaşlılarına, engellilere,hastalarına,özürlülere,şehit gazi yakınlarını,mezarlıkları ziyaret edip vefa örneği gösteren,her kesimin gönlünü kazanmaya, derdini dinlemeye, sorunlarını çözmeye, çözüm üretmeye, ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışan,farklı bir başkan.
Sokakta,pazarda,kahvede,bakkalda markette,durakta ,esnafta,minibüste,sanayide,tamircide,okulda,pidecide köftecide,demircide,kafede her yerde herkesin kolay ulaştığı,ulaşabileceği bir başkan,
Hele herkesin sevip saygı duyduğu Reşat Özdemir gibi saygın isimlerle takım olmanın güveni lezzetin zirvesi olmuş.
Her şeyi bilen,dediğim dedik çaldığım düdük demeyen ekip ruhuyla çalışan başkan.
Herkesin düşüncelerini,önerilerini eleştirilerini alıp belediyeyi çoğulculukla,liyakatlı ekiple yönetmeye çalışan bir başkan.
Sadece bayramlarda cenazelerde özel günlerde vatandaşın görebildiği başkan modeli hiç değil.
Seçim dönemlerinde sıkmadık el,sormadık hatır,çalmadık kapı bırakmayanlar,koltuğa oturduktan sonra zoraki,adet yerini bulsun diye katılım sağlayan,vatandaşla muhatap olmamaktan kaçınan, bazen görmemezlikten gelen, vatandaşın kendisine gelmesini bekleyen,ulaşılamaz olan,siyasi rozetini bırakmayan başkanlardan değil,bu başkan,
Törenleri,etkinlikleri,cenaze merasimlerini,düğünleri,açılışları,özel günleri vatandaşla buluşmak, kucaklaşmak,dokunmak,görmek,kaynaşmak için fırsatı gören,içten, yürekten,gönülden,” NASILSIN”samimiyetini hissettiren başkan.
Sevgili NECMİ SIBIÇ!!!
Vatandaşın,Belediye Başkanından beklentisi yol,su elektrik,çöp,peyzaj, park,bahçe,alt yapı üst yapı,sosyal faaliyetler falan değildir.
Önceliği seçtiği insanlar nezdinde kendisinin önemli,özel ve değerli olduğunu hissettirilmesidir.
Bunlar bazıları için anlamsız,basit yada çok küçük dokunuşlar olarak görülebilir,ancak bir belediye başkanının göstereceği sıcak ve samimi ilgi yapacağı tüm maddi yatırımdan,hizmetten çok daha kıymetlidir.
Sevgili Başkan çocukluğu gençliği çalışma hayatının önemli bir kısmı Bulancakta geçmiş özbe öz Bulancak sevdalısı biri olarak sizleri gururla takip ediyorum çok doğru ve çok güzel şeyler yapıyorsunuz.
Bizde doğacak oğlak ………derler.
Başlangıç müthiş.
Tebrik ediyorum.
Bu millet kendini yok saymayı,azarlanmayı,ses tonunu yükselmeyi,aşağılanmayı,hakaret edilmeyi affetmeyeceği gibi hatır sormayı,samimi dokunuşu,içten bakışı,dinlenmeyi,insan yerine konulmayı,sıcak iletişimi çok iyi bilir,çok iyi değerlendirir.
Kim olduğuna,siyasetine,partisine, dünya görüşüne,kimin neyi kimin fesi kimin desteklediğine,yapılan hizmete, yatırımlara bakmazsızın sizi sandığa gömer.
Dişe dokunur hiç bir maddi yatırım yapmamış yada yapamamış olsanız bile vereceğiniz sevgi ve kuracağınız gönül bağı sizi baş tacı yapmaya yeterlidir.
Bu millet vefasız asla değildir.
Tek mesele niyet,içtenlik, şeffaflık, samimiyet,ilgi ve iletişim.
Tabiki bunların üzerine koyacağınız her türlü maddi, sosyal, kültürel, sanatsal,eğitsel hizmetleriniz işin cilası olacak,karşılığı artı olarak yansıyacaktır.
NECMİ başkanlar örnek alınmalı ve çoğaltılmalıdır…
Yolunuz açık olsun,güzel kardeşim..

 

 

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.