VALİLİKTE BİR SKANDAL DAHA

DİĞER VALİLİKLERE GÖRE EN PAHALLI ÇAY VE KAHVE GİRESUN VALİLİĞİNDE

VALİLİKTE BİR SKANDAL DAHA
Yayınlanma: Güncelleme: 727 views

Giresun Valiliği’nde skandalların ardı arkası kesilmiyor. Valilikte Müzikli Tuvalet, Ses Cihazı ve Vali Yardımcısına Ek Ders Kıyağı skandallarının ardından bu sefer de çay ocağı skandalı patlak verdi.

 

 

Önceki dönem valilik çay ocağını işleten H.Y’nin çay ocağında çalışan işçilerin sigortalarını yatırmadığı ve ücretlerini ödemediği ortaya çıktı.

Ücretlerini alamadıkları ve sigortalarının ödenmediği gerekçesiyle mahkemeye dava açan E.K, H.K, G.E ve P.D davayı kazandılar.

Hakkında dava açılan ve mahkemeyi kaybeden Valilik çay ocağı işletmecisi işletmecisi H.Y. yılbaşından önce işi bıraktı.

Valilik Çay Ocağının yılbaşından itibaren başka bir işletmeci ile faaliyetini sürdürdüğü, 3 Ocak’ta işe başlamalarına rağmen 3 çalışanın geçtiğimiz ay sigortalarının yapıldığı ve çalışanlara ücretlerinin elden verildiği iddia edildi.

Devletin ildeki 1. kurumu Valilikte çay ocağında çalışan işçilerin sigortasız çalıştırılması ve ücretlerinin verilmemesi Valilik yönetiminde boşluk mu var?  sorusunu akıllara getirdi.

 

 

DİĞER VALİLİKLERE GÖRE EN PAHALLI ÇAY VE KAHVE GİRESUN VALİLİĞİNDE

 

 

 

Diğer yandan ilimiz valiliğinde ki çay ve kahve fiyatlarının diğer illerin valiliklerine göre en yüksek seviyede olduğu ortaya çıktı.

Giresun Valiliği’nde çay 5 TL, kahve 15 TL’ye satılırken diğer bazı valiliklerde tespit ettiğimiz çay ve kahve fiyatları;

Erzurum: çay 2 TL, kahve 8 TL. Amasya: çay 2 TL, kahve 6 TL. Sivas: çay 3 TL, kahve 9 TL. Bayburt çay 3 TL, kahve 9 TL. Tokat: çay 2,5, kahve 7,5 TL. Zonguldak: çay 4,5 TL, kahve 9 TL. Çorum: çay 2.25,kahve 5 TL.

İlimiz Valilik binasındaki çay ve kahve fiyatlarının diğer valiliklere göre pahalılıkta ilk sırada olmasına sendikaların sessiz kalması da manidar bulundu.

Türkiye’de 81 il içinde çay ve kahve fiyatlarının en pahalı Giresun valiliğinde olmasını kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz.

 

 

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.