VALİLİKTE SENDİKA TEMSİLCİLERİ DAĞITILDI

Hükümete yakın sendika temsilcileri herhangi bir gerekçe gösterilmeden başka birimleri dağıtıldı.

VALİLİKTE SENDİKA TEMSİLCİLERİ DAĞITILDI
Yayınlanma: Güncelleme: 288 views

Giresun Valiliğinde görev yapan Hükümete yakın sendika temsilcileri herhangi bir gerekçe gösterilmeden başka birimleri dağıtıldı.

Valiliğin bu icraatlarının hem MEMUR-SEN hem de KAMU-SEN il temsilciliklerinde infiale yol açtığı bilgisine ulaşıldı.

Valilikteki tayın furyası önce İdari Hizmetler Şube Müdürlüğünde başladı. BÜRO MEMUR-SEN üyeleri olan Müdür Vekili Ferdi Aydın önce Giresun AFAD Müdürlüğünde görevlendirildi. Ardından Görele Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğü’ne şef olarak atandı. İdare Hizmetleri Müdürlüğünde şef olarak görev yapan Aynur Yurdusev Topal ise önce İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne atandı. Yerine ise Nüfus Müdürlüğünde şef olarak görev yapan Fatih Cömert getirildi. Topal’ın siyasilerin devreye girmesiyle İl Göç İdaresi Müdürlüğünde görevlendirildiği öğrenildi.

2 üyesinin tayini ile ilgili bilgi almak üzere Vali Vekili Mehmet Fikret Çavuş’un makamına giden Büro Memur-Sen İl Temsilcisi Abdurrahman Genç’in sert muameleye maruz kaldığı ve odayı terk ettiği iddia ediliyor.

Valilikte son dakika gelişmesi olarak dün bir sendikacı tayini daha gerçekleştirildi. Valilik Yazı İşleri Müdürlüğü’nden şef olarak görev yapan Büro Memur-Sen Valilik Temsilcisi Recep Bodur ani bir kararla İl Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürlüğü emrine verildi.

Valilikte diğer sendika olan Türk Büro-Sen Valilik temsilcisi Alper Uyanık’ın ise Valilikte mobbing’e maruz kalması nedeniyle kendi talebi üzerine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne geçici görevlendirildiği iddia ediliyor.

Yine Valilik Yazı İşleri Müdürlüğünde şef olarak görev yapan Türk Büro-Sen Giresun temsilciliği Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Cebeci ise isteği dışında Keşap Kaymakamlığında şef olarak görevlendirildi.

Valilikte gerek BÜRO MEMUR-SEN gerekse TÜRK BÜRO-SEN yetkililerinin gerekçesiz olarak dağıtılmaları her iki sendikada da infiale yol açtı. Her iki Sendikanın da durumu bir rapor halinde Ankara’daki genel merkezlerine ilettikleri edinilen bilgiler arasında.

 

 

 

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.