“GİRESUN SANAYİ SPOR KADIN FUTBOL TAKIMI” Atatürk’ün izinde ve Türk kadınına yakışır davranışıyla objektiflere yansıdı.
“BEN SPORCUNUN ZEKİ, ÇEVİK VE AYNI ZAMANDA AHLÂKLISINI SEVERİM”
Türk sporunda Atatürk’ün adına düzenlenen yarışmalar ve futbol maçları ayrı bir önem arz ediyordu. Bunların içerisinde en eskisi 1927 yılından itibaren düzenlenmekte olan “Gazi Koşusu” at yarışıdır.
ATATÜRK ‘ÜN KADIN SPORCULARA VERDİĞİ ÖNEM
Atatürk’ün Türk sporuna kattığı en önemli unsurlardan birisi de kadın sporculardır. Sporcuların kızları kız kardeşleri ve hatta eşleriyle başlayan girişimler çok kısa sürede geniş kitlelere yayıldı. Tüm bunlarda Atatürk’ün emir ve direktiflerinin büyük etkisi oldu.
Türk kadını 1926’da Ömer Rasim Koşalay’ın girişimleri ve çalışmalarıyla ilk kez atletizm pistinde koştu.
SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ.
Böylesi bir tarihe sahip olan ve bu anlamda Giresun ilimizin medarı iftarı “GİRESUN SANAYİ SPOR KADIN FUTBOL TAKIMI” Atatürk’ün izinde ve Türk kadınına yakışır davranışıyla objektiflere yansıdı.
“GİRESUN SANAYİ SPOR KADIN FUTBOL TAKIMI” Gaziantep’ten maç dönüşü, yüzyılın felaketi olarak adlandırılan deprem de sevdiklerini, çoluğunu çocuğunu, eşini, arkadaşını ve dostunu kaybeden Kahramanmaraş’ta çadır kentte yaşam mücadelesi veren depremzedeleri ziyaret ettiler.
Duygulu anların yaşandığı ve gerçeklerle karşı karşıya gelen “GİRESUN SANAYİ SPOR KADIN FUTBOL TAKIMI” oyuncuları depremzede çocuklarla futbol oynayarak bir nemse olsun onların yüzlerinde tebessüm oluşturdular.
“GİRESUN SANAYİ SPOR KADIN FUTBOL TAKIMI” idealist ve geniş görüşlülük sahibi Kulüp Başkanı depremzede çocuklarla birazcık olsun acıları unutturduklarını düşünerek ve sporun kardeşliğini birleştirici gücünü göstererek deplasmandan unutamayacakları ve unutturmayacakları bir zaman dilimi geçirdiler.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.